Inviterer til shoppingfest på Norwegian Outlet

Folk valfartet til åpningen av Norwegian Outlet i Vestby i sommer. Lørdag håper de på nye folkemasser.

Folk valfartet til åpningen av Norwegian Outlet i Vestby i sommer. Lørdag håper de på nye folkemasser. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ådne Søndrål inviterer til shoppingfest når Norwegian Outlet i Vestby lanserer sin egen ”Black Friday” førstkommende fredag.

DEL

”Black Friday” er allerede årets virkelig store tilbudsdag i USA, og nå ønsker merkevarebyen i Vestby å tilby det samme.
- Mange handelsdrevne, amerikanske tradisjoner har allerede funnet veien til Europa; farsdag, morsdag, Valentiner-dagen og Halloween. Black Friday inntar stadig flere europeiske land, og nå synes vi det er på tide å få dagen på norsk, sier Ådne Søndrål, som før sommerferien åpnet dørene til Norges første ekte outlet-konsept etter amerikansk modell.

Travelt og billig

Tilbudsdagen ”Black Friday” faller ifølge Wikipedia alltid på fredagen etter høsttakkefesten Thanksgiving. I år er datoen 26. november. Dagen bruker være en av de travleste handledagene i året i USA, og kjennetegnes av sensasjonelt lave priser, trafikkork og kaos i butikkene.

Black Friday-begrepet innen shopping oppstod på 1960-tallet. Mens noen mener uttrykket kom fra trafikkaos og eksosen som la seg over byen når titusener kjørte på juleshopping denne dagen, mener andre at Svartefredag beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall – i regnskapet.
Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger.

Les også: Vil ikke selge Norwegian Outlet for en halv milliard

- I USA får detaljhandelen et langvarig løft når dørene åpner for den store tilbudsdagen. Dette er definitivt noe den tradisjonelle, norske handelsnæringen bør ta på alvor i kampen mot blant annet Internett-handel. Hos Norwegian Outlet holder vi åpent til midnatt, og dundrer i gang med tilbud langt bedre enn de sedvanlige 30-70 prosent rabatt man normalt finner hos oss, sier Søndrål.

Håper på flere

Han håper flere vil følge etter når Norwegian Outlet åpner for shoppinggalskapen.
- Norwegian Outlet har tatt den rendyrkede, amerikanske outlet-handelen til Norge. Vi føler det er naturlig å også introdusere enda et vellykket internasjonalt handelskonsept som norske forbrukere og næringen kan nyte godt av. Vi håper på sikt at resten av den norske detaljhandelen lar seg inspirere, og oppfordrer så mange som mulig til å bli med å skape Black Friday-kaos i Norge neste år, avslutter Søndrål.

Les også: Åpner 40 butikker i Vestby

Les også: Gutta går for gull i Vestby

Artikkeltags