Salbuvik selger unna Møllebyen

 Bygningene i Møllebyen som i dag eies av Widar Salbuvik, er til salgs.

Bygningene i Møllebyen som i dag eies av Widar Salbuvik, er til salgs. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Widar Salbuvik (52) har lagt sitt livsverk i Møllebyen ut for salg.

DEL

– Jeg kan bekrefte at jeg nå skal selge mine eiendommer i Møllebyen, og jeg har informert de aktuelle leietakerne. Utover dette er alt enda på et tidlig stadie, fortalte eiendomsinvestoren og hotelleieren til Moss Avis i går kveld før han måtte skynde seg tilbake i et selskap hvor han selv var nestemann på talerlisten.

I går sendte han ut en epost til alle sine leietakere i Møllebyen hvor han informerte om at bygningsmassen i Møllebyen ville bli presentert i et salgsprospekt i Finansavisen torsdag.

I eposten ble det understreket at et mulig salg ikke ville berøre leiekontraktene som er inngått i Møllebyen.
– Dette er fortsatt på et svært tidlig stadie i prosessen. Jeg reiser bort på jakt et par dager nå, men kan gjerne fortelle dere mer om dette når jeg er tilbake derfra, sier Salbuvik.

Senere på kvelden ringte Salbuvik Moss Avis tilbake med ønske om at artikkelen ikke ble trykket. Han nektet da også for at han hadde bekreftet salgsprosessen tidligere på dagen.

Kjente planer

Moss Avis var i går kveld i kontakt med flere av leietakerne i Møllebyen som også kunne bekrefte kjennskap til salgsplanene.

Bjørn Christiansen er styreleder i Mikrobryggeriet og kunne si dette til avisen:
– Vi som er involvert i Mikrobryggeriet har fått beskjed om at Salbuvik skal selge sine eiendommer i Møllebyen. Dette burde ikke få noen betydning for dagens drift av Mikrobryggeriet, vi kommer med all sannsynlighet til å fortsette akkurat som før. Selv eide jeg halvparten av Mikrobryggeriet tidligere, da jeg solgte meg ut derfra ble det heller ingen endringer i forhold til driften, så jeg ser ikke hvorfor det skulle bli det nå heller.

Livsverk

På slutten av 1990-tallet startet planene med å utvikle Møllebyprosjektet. Selskapene Mossemøllene Eiendom og Moss Næringsinvestor med Widar Salbuvik, Thorbjørn Holth og Bjørn Christiansen som sentrale skikkelser, ledet an.

Da Møllebyen ble tildelt Moss bys pris for god byggeskikk i 2002 anførte juryen blant annet: «Forbilledlig istandsetting av de gamle møllebygningene til ny bruk, og tilhørende istandsetting av gater, plasser, vannløp og nybygg. Et prosjekt der nytt og gammelt møtes i gjensidig respekt.»

Møllebyen-prosjektet har blitt trukket frem som viktig for byens utvikling og tiltrekking av ny virksomhet. Blant annet har Hareide Designmill vært en av de toneangivende leietakerne i lang tid. De har for kort tid siden sagt opp sitt leieforhold.

Widar Salbuvik har kjempet for å skape lærende liv i Møllebyens bygg og hatt en rekke fremstøt for å få plass til høyere utdanning her. Dessverre tapte Møllebyen kampen om ingeniørstudentene da de skulle flytte fra Sarpsborg.
I 2001 åpnet Moss kino i lokalene og sammen med biblioteket og Museet gjør de Moss kommune til en av de største leietakerne.

Artikkeltags