Fikk Carlberg gård for 28 mill.

Carlberg gård er solgt til Carl Gauterud fra Sørum. Gauterud vil bosette seg på gården fra 2012, og ønsker å drive den som et vanlig gårdsbruk. foto espen vinje

Carlberg gård er solgt til Carl Gauterud fra Sørum. Gauterud vil bosette seg på gården fra 2012, og ønsker å drive den som et vanlig gårdsbruk. foto espen vinje Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sørum-bonde Carl Gauterud har sikret seg Carlberg gård i Rygge for 28 millioner kroner. Overdragelsen skjer 15. mars.

DEL

Etter en svært kronglete salgsprosess, kunne Gauterud endelig hale i land en frivillig kjøpsavtale på gården.
Unnamanøveren fra det pågående tvangssalget skjedde ved at selger Tor Sibbern ble sikret borett på gården frem til 30. juni 2012.
Gjennom den avtalen snappet dermed Gauterud gården rett foran nesen på ryggesokningene Geir Bråthe og Trygve Åsvestad som også hadde inne et bud på 28 millioner kroner.
 

I fjor sommer

Det var i fjor sommer at Carlberg gård ble lagt ut for tvangssalg etter krav fra Landkreditt og Rygge kommune. Eiendommen ble priset til 30,3 millioner kroner.
Carl Gauterud som er bonde på Frogner i Sørum i Akershus, sier til Moss Avis at han lenge har vært på jakt etter en ny bondegård. Trafikken på E6 til Gardermoen er etter hvert blitt en sann plage hjemme i Frogner, samtidig som Gardemo-utbyggingen har gjort den samme Gauterud til en velholden mann.
Når man finner et så fint sted som Carlberg, legger man seg i selen for å få tak i det, sier Gauterud.
 

Solgt tomter

50-åringen hadde i 2008 en skattbar inntekt på en million og en ligningsformue på 6,5 millioner kroner. Året før var formuen på 16,5 millioner.
– Jeg har solgt en del attraktive tomter oppe i skogen så prisen på 28 millioner kroner bekymrer meg ikke, sier Gauterud.
Han tar sikte på å drive Carlberg som en vanlig gård, men har i konsesjonssøknaden bedt om utsettelse av boplikten frem til 1.7.2012 pga. barnas skolegang, samt det faktum at Carlberg-jorda er bortleid til 2011 og 2012.
Konsesjonen skal nå behandles av Rygge kommune. Gården kan tas tilbake på odel seks måneder etter overdragelse.

Artikkeltags