Outlet-senter kan bli fordoblet

Rett over sommeren starter utbyggingen av Norwegian Outlet i Vestby. Trond Vegard Brattlie er åpen for å senteret etterhvert kan bli langt større enn hittil planlagt.

Rett over sommeren starter utbyggingen av Norwegian Outlet i Vestby. Trond Vegard Brattlie er åpen for å senteret etterhvert kan bli langt større enn hittil planlagt.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Det kommende fabrikkutsalget for merkeklær i Vestby, kan komme til å ese ut i nye byggetrinn.

DEL

Til høsten stikkes spaden i jorden for det som vil være Norges første og kanskje eneste fabrikkutsalg etter amerikansk mønster.

Søndrål

Fire investorer med det tidligere skøyteesset Ådne Søndrål i spissen, starter i høst utbyggingen av det som har fått betegnelsen "Norwegian Outlet" med en samlet salgsflate på 12.500 kvadratmeter.
– Men vi har mulighet for å doble det arealet. Det vil vi vurdere om dette virkelig skulle ta av, sier daglig leder i investeringsselskapet Castelar Corporate Finance, Trond Vegard Brattlie.

50 mål

Brattlie stilte som stand-in for Ådne Søndrål da årsmøtet i Vestby Bedriftsforum i går hadde satt av tid til en presentasjon av planene for den kommende handelsutbyggingen ved vanntårnet nord i Vestby kommune.
Utbyggerne har allerede sikret seg eierskapet til et 50 mål stort tomteområde, og utbyggingen vil være ferdig en gang mot slutten av 2009.
Utbyggerne tar sikte på at senteret skal fylles opp med 50 utsalg for topp internasjonale og nasjonale merkeklær med fokus på sport og mote. Ikke alle merker vil ha sine egne utsalg. Antall butikker vil derfor være en del lavere.
– Vi er i dialog med flere kjente merkevareprodusenter, sier Trond Vegard Brattlie, uten å ville gå i detaljer på det.

400

Salget på senteret vil antatt få en startomsetning på opp mot 400 millioner kroner, og trolig vil senteret trekke til seg én til to millioner handlende i året.
– Vi vurderte rundt 10 tomter i ulike kommuner før valget falt på Vestby. Beliggenheten i Vestby er perfekt. Et marked på 1,6 millioner mennesker vil bare ha en times kjøring til senteret, sier Trond Vegard Brattlie.
I Vestby fant man drømmetomten – ikke bare på grunn av beliggenheten i forhold til kommunikasjoner og befolkning – men også fordi det i kommunen fantes en stor nok tomt for nettopp dette formålet.

Nye jobber

Trolig vil det kommende handelssenteret sysselsette rundt 150 personer. I tillegg til butikker vil senteret inneholde restauranter og en stor lekeplass for barn.
– Skal man trekke familier hit må det legges til rette for at barna kan leke og at de voksne kan ha et sted å spise, sier Trond Vegard Brattlie.
Til senteret vil det bli anlagt 1.000 parkeringsplasser. I alt vil Ådne Søndrål og hans tre samarbeidspartnere investere 200 – 300 millioner i etableringen av Norwegian Outlet.
Det er det mørebaserte Kosbergs Arkitektkontor som har tegnet det kommende handelssenteret. Det er det samme selskapet som for øvrig har tegnet Terje Høilis flyplasshotell i Rygge samt fotballstadionene i Molde og Kristiansand. n

Artikkeltags