Har 24 millioner i minus

Hobøl-ordfører Osflaten legger opp til en enda strammere styring. Foto: Jon Gran

Hobøl-ordfører Osflaten legger opp til en enda strammere styring. Foto: Jon Gran

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag møter Hobøl-ordfører Håvard Wennevold Osflaten hos fylkesmannen etter rekordunderskuddet.

DEL

Regnskapstallene for 2014 viser et underskudd på 13,5 millioner kroner.

– Samlet er det akkumulerte underskuddet nå på over 24 millioner kroner, kommenterer fungerende Hobøl-rådmann Anne Lise Ringerike til smaalenene.no

Skattesvikt

Planen for i fjor var at kommunen skulle greie å betale ned 6 millioner kroner av underskuddet fra tidligere år. Det greide ikke Hobøl kommune. Mandag skal ordføreren møte representanter hos fylkesmannen for å diskutere økonomien.

Selv om tallene ikke er revidert ennå, er det to aspekter som peker seg ut. Skatteinntektene sviktet med 4,3 millioner kroner og pleie og omsorgssektoren brukte 5,5 millioner kroner mer på vikarer og overtid enn budsjettert.

– Derimot er det gledelig at skole går nesten 300.000 bedre enn hva som var budsjettert. Barnehagene holder budsjettet og barnevernet og Familiens Hus ligger nesten en halv million kroner bedre enn budsjettet, kommenterer ordfører Håvard Wennevold Osflaten (Ap).

LES OGSÅ: Hobøl åpner for å forlate Østfold

Blir på Robek-lista

– Men lovet dere ikke velgerne under valgkampen for fire år siden å få Hobøl ut av Robek-lista?

– Jo, og det greid vi ikke. Årsaken er at det dukket opp mange uforutsette ting vi ikke ante noe om for fire år siden, svarer han.

– Å gå inn i årets valgkamp med et akkumulert underskudd på over 24 millioner kroner blir vel ikke mye penger å drive valgkamp på?

– Vi har nå fått en konsulentrapport som viser at kommunen kan spare mellom fem og 14 millioner kroner på pleie og omsorgssektoren. Jeg tviler på at vi kan nære oss 14 millioner, men jeg ønsker en tilsvarende gjennomgang av alle sektorer for å finne løsninger der vi kan drive smartere, svarer han.

Hobøl-ordfører Osflaten legger også opp til en enda strammere styring.

– Når rådmannen legger frem tertialrapporten forventer vi politikere at budsjettet går i balanse. 2015 blir et skjebneår for Hobøl, sier han.

LES OGSÅ: Hobøl-ordfører slaktes

Artikkeltags