Bergen Group kjøper Vitek

Ny eier: Carl Christian Sibbern i Vitek AS har fått ny eier og er ikke lei seg for det.

Ny eier: Carl Christian Sibbern i Vitek AS har fått ny eier og er ikke lei seg for det. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bergen Group ASA har inngått en aksjekjøpsavtale om kjøp av det bergensbaserte selskapet Vitek AS som også er etablert med en større avdeling på Dilling i Rygge.

DEL

Kjøpsavtalen inkluderer også det heleide datterselskapet Vitek Miljø AS og begge de to Vitek-selskapene tilbyr alt av tjenester relatert til rør og avløpssystemer. Over flere år har Vitek utviklet en spesialkompetanse innenfor rørinspeksjon, rensing av rør, rørfornying samt avfallshåndtering. Selskapene er etablert i både privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet.

Vitek ledes av Carl Christian Sibbern som tidligere var konsernsjef i Råde-selskapet Olimb. Før det ledet han rørfornyingsselskapet Oliner System. Sibbern som bor på Larkollen, var mannen som initierte etableringen av Vitek på Dilling.

– Bergen Group tilfører oss et industrielt eierskap som styrker vår plattform for videre vekst, både strategisk og operasjonelt. Samtidig kan det bidra til å gi oss innpass i nye markedssegmenter, sier Sibbern i en kommentar.

Styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA sier i en pressemelding at han vurderer Vitek som et særdeles spennende selskap med store vekstmuligheter.

Selger av Vitek AS er Tertnes Holding AS der den bergensbaserte forretningsmannen Jan Olav Jørgensen er hovedaksjonær. Vitek AS har vært en del av Tertnes Holding systemet i 10 år. Den signerte aksjekjøpsavtalen legger opp til at Jørgensen kommer inn som en sentral aksjonær i Bergen Group ASA gjennom en rettet emisjon som en ekstraordinær generalforsamling vil bli bedt om å ta stilling til i løpet av nær fremtid.

Overtakelsesdatoen av Vitek AS forventes gjennomført innen utgangen av 2. kvartal 2018.

Artikkeltags