– At vi ble overrasket er en underdrivelse. Da vi skjønte hva vi hadde funnet, og hvor mye det kunne være verdt, satt vi bare og måpte. Det gikk ikke helt opp for oss, og det har det fremdeles ikke gjort, sier Ole Bisseberg (40) til Moss Avis.

Det var torsdag formiddag at mossingen var på tur i Mossemarka sammen med en kompis. Like ved Våpenhula, bak en stein, fant kompisene et millionbeløp.

Det var VG som omtalte saken først.

– Vi fant først en stor svart sekk. I den lå fire mindre pakker, innteipet i gaffa. Vi forsøkte å åpne den med kniv. Da så vi tusenlappene skinne ut, sier 40-åringen til VG.

Kan være to millioner

Til Moss Avis forteller 40-åringen at kompisen og han var raske med å pakke sekken for å dra hjem til Rygge. Der begynte de å telle penger. Da de kom til 500.000 etter kun én av fire pengebunker, ringte de politiet.

– Det kan være snakk om opptil to millioner kroner. Tre av bunkene var på samme størrelse, men den fjerde var enda større, forteller mossingen.

Bisseberg forteller videre at sekken trolig allerede var blitt åpnet av noen andre da de fant den.

– Den var allerede snittet opp. Det var klare hulrom etter ytterligere to bunker i samme størrelse, så noen har nok forsynt seg. Vi fant sedler datert tilbake til 1999, og det er liten tvil om at de har ligget der lenge, sier han.

Kort tid etterpå var politiet på plass i hjemme hos Bisseberg i Rygge. Etter avhør, måtte de på skogstur igjen for å vise politiet nøyaktig hvor pengene lå.

– Jeg føler at det ikke har skjedd, fordi det er så uvirkelig. Dette er slik man ser på film, men ikke opplever selv, beskriver Bisseberg til Moss Avis.

Politiet bekrefter

Øst politidistrikt bekrefter lørdag at de har vært involvert i et funn av penger.

– Vi har tatt hånd om det, men jeg ønsker ikke å uttale noe mer om saken nå, sier operasjonsleder Svein Walle til VG.

Moss Avis har kontaktet jourhavende politijurist i Øst politidistrikt lørdag, som henviser til det politiet allerede har uttalt til VG.

– Vi kan ikke kommentere saken utover at det er gjort et stort pengebeslag, som vi har tatt hånd om, sier Elisabeth Kaspersen, som heller ikke kan si om politiet etterforsker funnet.

Bisseberg forteller Moss Avis at han var i telefonavhør hos politiet senest fredag denne uka.

– Da ble jeg utspurt, og det var tydeligvis stort for politiet også, forteller han, og legger til at han er spent på hva politiet finner ut om pengene.