Onsdag 15. mars har russestyret invitert alle i Mosserussen til å gå bøssebærer rundt i Moss.

Russen møter på Malakoff klokken 16:00 hvor de vil bli utstyrt med bøsse og et kart med området man skal gå i.

Også er de i gang.

Tradisjon tro

– Det er tradisjon at russen bidrar til «Krafttak mot kreft»-aksjonen hvert år, forklarer Hermela Borge og aksjonssjef Nora Olsen til Moss Avis.

Begge jentene er elev og russ ved Malakoff og skal ut med bøssene onsdag kveld.

– Det er en utrolig viktig sak og en god mulighet for russen til å bidra. Vi har et tett samarbeid med Kreftforeningen som er utrolig flinke på å både veilede oss og gi oss ideer. De har gode systemer så pengene kommer til riktig sted, forklarer de videre.

Jentene forsikrer også at pengene går direkte til Kreftforeningen og ikke via en tredjepart.

Konkurrerer

Årets russ har også tilpasset seg digitale løsninger med en digital innsamling som forhåpentligvis skal samle inn mer penger. Russen har også mulighet til å lage egne grupper innad i denne innsamlingen så man kan konkurrere om hvem som samler inn mest. Det håper jentene vil motivere russen til å yte det lille ekstra.

Vil redde mange liv

Jentene forteller også at dette er en sak også de personlig mener er veldig viktig å støtte, da pengene vil gå til forskning på spredning av kreft.

– Det at vi får muligheten til å bidra setter vi stor pris på, og det er en mulighet alle burde ta.

– Mange kjenner noen som har blitt rammet av kreft og synes at dette er en viktig sak å støtte. Vi vet at det å engasjere seg i denne saken vil være med på å redde mange liv.