Stortingsrepresentant Erlend Wiborg skrev i et innlegg i Moss Avis 5. januar at Regjeringen har utvidet og styrket pleiepengeordningen vesentlig. Det overrasker meg at FrP forsøker å ta æren for dette.

I forbindelse med budsjettbehandlingen 2019 var KrF på banene, da gikk de mot Regjeringen – sikrer pleiepenger på ubestemt tid. «Vi er skikkelig skuffet over at Regjeringen ikke har innfridd det vi var enige om i fjor» sa Tore Storehaug. I Stortinget sikret KrF flertall for å fjerne tidskontoen for pleiepenger. Dette flertallet kom IKKE fra FrP og Regjeringen, men fra KrF og opposisjonene.

Pleiepenger skal gi foreldre med syke barn økonomisk kompensasjon i de periodene der de må tre ut av arbeidslivet for å ta hånd om barna. Tidligere var det slik at foreldre kunne få pleiepenger i inntil 1300 dager – eller fem år.

I budsjettbehandlingen for 2019 sørger KrF for flertall for å fjerne denne tidskvoten slik at foreldre kan motta penger for å pleie sine syke barn fram til de er 18 år.

Erlend Wiborg er leder for Stortingets sosialkomiteen og kjenner denne saken svært godt. Han hevdet i forbindelse med budsjettbehandlingen at Regjeringen ville utrede saken først. Det skulle skjedd i 2018. Den utredningen har ikke kommet og KrF mente det var på tide med handling. «Vi har gitt Regjeringen en mulighet, den har de ikke tatt, men nå skjærer vi gjennom og leverer», sa Storehaug i Stortinget.

Pleiepengeordningen er svært viktig for KrF. Det er derfor gledelig at Stortinget fikk flertall for en forbedring.

At FrP og Erlend Wiborg prøver å ta æren for noe de stemte imot er litt underlig og frimodig. Vi får glede oss over at han tross alt synes at flertallet på Stortinget fattet et fornuftig vedtak.

LES OGSÅ:

Pleiepenger og fakta

FrP ivaretar ikke syke barn og foreldrene deres

Barn og foreldre skal ivaretas

Jesper (2) vil få et nytt liv takket være pappa Magnus: – Mange sier at de ikke hadde taklet det vi står i

Foreldre kan ikke lenger ombestemme seg i valget av permisjonstid

Pleiepenger for flere

Mammaer fra Moss og Rygge konfronterte statsministeren

Konsekvenser av nytt vedtak om pleiepenger

Trebarnsmor ut mot lovendring om pleiepenger: – Dette rammer de som har det verst