Om ordførerlønninger: Har politikerforakten vært stor, blir den i hvert fall ikke mindre av dette!

Bildet viser Moss bystyre.

Bildet viser Moss bystyre.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt Jeg leser med forskrekkelse i MA 2.ds. at ordføreren i nye Moss skal ha over en million kroner i lønn hvis Fellesnemndas forslag blir vedtatt. De legger nå forslaget sitt til «Forskrift for godtgjøring av folkevalgte i nye Moss» ut på høring. Fristen for å komme med innspill er 1.september.

Etter forslaget skal ordføreren ha mer enn en stortingsrepresentant. De fikk hevet sin lønn i vår og det fikk mye kritikk. Nå foreslås det at ordføreren i nye Moss skal ha 110 prosent av stortingsrepresentantenes faste årsgodtgjørelse. Og ikke nok med det: varaordfører har 50 prosent stilling, men foreslås nå opp i 100 prosent stilling med lønn som en stortingsrepresentant.

Har politikerforakten vært stor, blir den i hvert fall ikke mindre av dette!

Ordførerens lønn har vært lik stortingsrepresentantens lønn. Det man også skal være klar over, er at de andre godtgjøringene regnes ut i prosent av ordførerlønnen. I reglementet som gjelder for Moss nå, gis gruppeledere mulighet til å frikjøpes i inntil 30 prosent, og ledere for utvalgene inntil 20 prosent. I tillegg får ledere av utvalg fast godtgjøring på seks prosent av ordførerlønn, og faste medlemmer av utvalg tre prosent. Dvs at jo høyere lønn til ordføreren, jo høyere blir de andre godtgjøringene.

Tidligere i år signaliserte prosjektrådmannen at nye Moss må effektivisere for 30-40 millioner. Dette synes jeg vi politikere skal ta til etterretning og gå foran med et godt eksempel!

Godtgjørelsene skal avgjøres i det første møtet til kommunestyret i nye Moss etter valget.

Blir jeg valgt inn, skal i hvert fall jeg stemme imot å heve ordførerlønnen!

LES OGSÅ: Ordføreren i nye Moss får millionlønn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.