Gå til sidens hovedinnhold

Om robuste boliger i Parkveien 27 i Rygge

Artikkelen er over 1 år gammel

DEBATT

Vi som har gitt svar på høringen om utplassering av robuste boliger i Parkveien 27 i Rygge har mottatt følgende fra Moss kommune; Tilbakemelding på merknader til nabovarsel ang. bygging av robuste boliger i Parkveien 27.

Rapporten fra Boligsosial sier blant annet; «Det foreslås at plasseringene gjøres midlertidig i inntil to år, og at tiltakene evalueres, før mer permanente løsninger etableres. Naboer vil involveres i denne evalueringen, i motsetning til prosessen med utvelgelse av tomter, hvor naboinvolvering ville risikere å spille ulike nabolag ut mot hverandre. Ingen vil i utgangspunktet ha vanskeligstilte som naboer. I forbindelse med den politiske behandlingen av tomtevalgene ble det gitt noe informasjon i media, og i etterkant er det nå avholdt informasjonsmøter med naboer, skole og velforening».

Jeg vet ikke om det er ren omtenksomhet eller hva, men Moss kommune var altså redd for naboinvolvering ved utvelgelse av tomter. Men det er det som er problemet og som har resultert i naboenes negative tilbakemeldinger om plasseringen.

Jeg skjønner at den rimeligste løsningen for kommunen er å kunne benytte områder som allerede har tilgang til strøm, vann og kloakk og hvis denne antakelsen er riktig vil det nok ha mindre betydning hva naboene mener. De robuste boligene kommer og der skal de stå, ferdig snakka.

Hvilken verdighet det er å bli plassert på utstilling kan en bare tenke seg. Det vil alltid bli en merkelapp på de som bor der. Det er rett og slett et dårlig forslag.

Avgjørende i denne situasjonen er oppfølgingen fra kommunen. Nedbemanning og reduserte budsjetter kan bli en utfordring.

LES OGSÅ:

Om containerboliger, rusproblematikk og barnekonvensjonen på Halmstad

Om oppvekstprofil og rusproblematikk i nærmiljøet på Halmstad

Robuste boliger skal snart plasseres ut fire steder i Moss, naboer føler seg utrygge og savner informasjon

Åpent brev til lokale politikere

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.