Jeg viser til reaksjoner fra myndighetene i Moss på reportasjen i Moss Avis om storkontrollen som ble utført lørdag den 25 mai.

Etter å ha lest tilsvaret fra seksjonssjef for nærpolitiet ,- Kristoffer Haakonsen og tilsvar fra seniorinspektør Anne Marte Kristiansen forstår jeg at de ikke helt forstår hva bransjen har av utfordringer. Derfor skal jeg ta dette sak for sak,- eller « klippe det ut i papp « som danskene uttrykker det.

Kontroll fra Mattilsynet: Lørdagskvelder 18-21 er «prime time» for mange i restaurantbransjen. Det er da man minst ønsker seg besøk fra Mattilsynet. Hvorfor ? Jo, da er det fullt trøkk på kjøkkenet og hos servitørene. Om man tror at man bare kan be Mattilsynet om å vente litt til man har gjordt unna alle bestillingene på mat som venter - da tror man feil. Kravene fra Mattilynet til bransjen er veldig omfattende og kompliserte. Da skal man altså konsentrere seg om inspektøren fra Mattilsynet - gjestene kan bare vente. Jeg forstår ikke at Mattilsynet bare kan velge hvilken som helst annen dag for en slik inspeksjon.

Sjekk av oppholdstillatelse / ulovlig arbeidskraft: Alle innenfor bransjen av en viss tørrelse har oppsatte vaktlister, lister over ansatte og skattelister. Her kan man jo lett finne ut av om alle som jobber har f.eks arbeidstilatelse.Dette ville for oss andre være en enkel sak å finne ut av. Eller tror politiet at f.eks en veletablert og velrenommert restaurant som Ming har et lite antall av imigranter uten papirer gående i kjelleren som kan brukes når det er mye å gjøre på en lørdag?

Det eneste politiet kan love bransjen er at de vil fortsette med dette! Snakk om å leve i to forskjellige bobler. Jeg fastholder videre at politiet burde vurdere å gjøre sin sjekk i sivilt og mer diskret.. Kunne man evt. også finne et eget rom til dette? Kanskje også et godt råd om å ikke bruke restauranten som et kommandorom.

Kristoffersen hevder at politi i uniform gir mer legitimitet. Jo takk, mange av oss satte maten på tvers. Kvelden ble på en måte litt ødelagt.

Politiet hevder til slutt at de ikke har fått negative tilbakemeldinger fra bransjen: Hvem vil legge seg ut mot Mattilsynet og politiet, sier mange fra bransjen til meg. Ja hvem vil det ? Finnes det løsninger? Jeg mener ja, men da bør myndighetene og bransjen sette seg ned sammen og finne gode rutiner for dette. Jeg vet at det eksisterer en form for samarbeide mellom bransjen i Moss og kommunen.Tydeligvis ikke godt nok.

LES OGSÅ:

Refser politiet etter utelivssjekk: – Ødela bryllupsdagen

Storaksjonen i utelivet: Matvogn ble stengt på dagen og flere steder må følges opp

Mattilsynet på enda et tilsyn på Svinesund Terrassen- ingenting har blitt gjort

Satsing på trendy kaffebar på Høyda endte i konkurs