Omsetningen har skutt i været etter grensene stengte – nå åpner Råde-brødrene nytt ølutsalg

LAR HUMLA SUSE: Brødrene Kjell André (t.v.) og Ole Morten Holstad Aasheim åpner nytt ølutsalg på Amfi Borg fredag.

LAR HUMLA SUSE: Brødrene Kjell André (t.v.) og Ole Morten Holstad Aasheim åpner nytt ølutsalg på Amfi Borg fredag. Foto:

Raa Brewing Company AS etablerer seg på kjøpesenteret Amfi Borg. Eierne satser på helt spesielle øltyper.

DEL

– Å brygge øl har vært en hobby hele tiden, vi har holdt på med hjemmebrygging i mange år før vi startet opp egen virksomhet. Nå merker vi det helt klart er en hobby som gir mye aktivitet, forteller Kjell André Holstad Aasheim til Sarpsborg Arbeiderblad.

Mye humle

Han og broren Ole Morten står bak virksomheten Raa Brewing Company AS som så dagens lys sommeren 2018. De holder i utgangspunktet til i Karlshus i Råde kommune i flunkende nye lokaler i Elgveien. Ølhuset inneholder eget bryggeri, ølutsalg og skjenking.

Ølutsalget selger egenprodusert øl med lokalproduserte kortreiste ingredienser. Nå åpner brødrene Holstad Aasheim pop-up-butikk i kjøpesenteret til Amfi Borg. De har fått en leiekontrakt med senterleder Jørgen Næs ut året.

– Poenget er å brygge øl en selv syns er godt. Og hvis andre syns det er like godt, er jo det perfekt. Vi brygger øl – spesielt som inneholder mye humle, påpeker Kjell André Holstad Aasheim.

– Liker mye smak i ølet

Øl er uten tvil kultur. Og Råde-brødrene ønsker å bruke lokale råvarer for å få IPA-ølet til å smake ekstra godt.

– Vi liker mye smak i ølet, det skal ikke bare smake vann. Ettersom vi er et såpass lite bryggeri, så er det viktig å ha god kvalitet på produktene våre, sier Ole Morten Holstad Aasheim.

Råde-bryggeriet har flere øltyper: Blant annet pils, blonde og ulike mørke sorter.

Brødrene har merket stor pågang av kunder etter åpningen i 2018. Og etter at ølutsalget sto klart i Råde i fjor har responsen vært formidabel.

– Mottakelsen fra folk flest har vært økende siden vi åpnet ølutsalget i Råde i april i fjor. Nå har vi økt omsetningen hver eneste måned, og det har faktisk tatt helt av siden svenskegrensa stengte. Jo flere som blir kjent med oss, jo mer selger vi, er vårt inntrykk, poengterer Kjell André Holstad Aasheim.

Tror sarpingene er tørste

Nå håper de på god mottakelse av sarpingene på Amfi Borg. Ølutsalget har fått lokaler mellom Brilleland og Christiania Belysning i kjøpesenteret. Fredag er åpningsdagen.

– Her er det folk hele tiden, så det blir veldig spennende. I forhold til besøket vårt i Karlshus, så tror vi nok det blir mer besøk i utsalget her på senteret, sier Ole Morten Holstad Aasheim.

Ølutsalget på Amfi Borg vil ikke holde åpent hver dag.

– Det blir gode åpningstider på fredager og lørdager, så får vi se hvordan behovet blir utover det, avslutter brødrene Holstad Aasheim med et smil om munnen.

Artikkeltags