Her vil de fleste ha bro over Oslofjorden

Vil erstatte ferje: Mer enn halvparten av de spurte i Sentio-undersøkelsen vil ha bro over Oslofjorden.

Vil erstatte ferje: Mer enn halvparten av de spurte i Sentio-undersøkelsen vil ha bro over Oslofjorden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På Østfold-siden er de fleste negative til bro. På Horten-siden derimot...

DEL

En ny undersøkelse viser at 52 prosent av de spurte ønsker å erstatte ferjene med bro over fjorden.

42 prosent svarer at de vil beholde ferjene. Det betyr at seks prosent vet ikke. Det skriver Gjengangeren.

Undersøkelsen er foretatt av Sentio Research Norge AS. Oppdraget ble gitt av Horten og Borre Høyre.

400 personer over 18 år er spurt. Spørsmålet som ble stilt var «Vil du erstatte dagens ferjedrift med ny bro mellom Østfold og Vestfold?»

LES OGSÅ: – Mener det er en tøyseundersøkelse

Flertall

En ny broforbindelse har flertall blant de spurte med 52 prosent ja til ny bro og seks prosent som svarer vet ikke.

Av de 400 spurte var 198 menn. 57 prosent av mennene ønsker ny bro mens 38 prosent fortsatt vil ha ferjer. Vet ikke gruppen er på fem prosent.

Les alt om Oslofjordforbindelsen her.

Kvinner

202 kvinner deltok i undersøkelsen. 47 prosent av kvinnene vil ha en ny broforbindelse mens 46 prosent ønsker fortsatt ferjedrift. Sju prosent av kvinnene har ikke bestemt seg i saken.

De mest positive til en ny bro mellom Horten og Moss er gruppen yngre enn 30 år. Her svarer 63 prosent ja og 30 prosent nei på spørsmålet. I gruppen 30 til 39 år svarer 58 prosent ja og 38 prosent nei. For de av oss som har rundet 40, stiger tvilen til en ny bro. 48 prosent svarer ja mens 44 prosent vil ja ferjer.

Færrest tvilere

Aldersgruppen 50 til 59 år er den med færrest tvilere. Bare to prosent vet ikke. 58 prosent sier ja til ny bro mens 41 prosent sier nei. Vi må opp i gruppen 60 år eller eldre for å finne den eneste gruppen med ferjeflertall. Her sier 43 prosent ja to bro og

50 prosent nei til å skifte ut dagens ordning med ferjer. Spørreundersøkelsen har truffet flest svarende i denne gruppen. Blant de over 60 år har 131 blitt spurt om et svar. Den minste gruppen med svarende er den mellom 30 og 39 år med 48 personer.

KrF og Frp

De mest positive velgerne til en ny broløsning stemmer Kristelig Folkeparti. 75 prosent av velgerne til KrF vil opp i høyden mens 25 prosent fortsatt vil bevege seg på havnivå. KrF har ingen tvilere.

Blant de spurte som oppgir at de stemmer Frp svarer 71 prosent ja og 29 prosent nei. Av de 400 spurte, svarer 14 personer at de stemmer Frp. Blant Høyre-velgerne er tallene 67 prosent ja og 27 prosent nei.

SV og Senterpartiet

To partier har mange ferjetilhengere. Blant SV-velgerne svarer 86 prosent at de vil beholde ferjene, og i Senterpartiet sverger 71 prosent til fortsatt ferjedrift.

Undersøkelsen har truffet flest Ap-velgere. 54 prosent i denne gruppen vil beholde ferjene mens 41 prosent vil ha ny bro. Venstre har også flest ferje-tilhengere. Her er tallene 45 prosent ja til bro og 55 prosent nei.

Undersøkelsen har kun truffet fem personer som oppgir at de stemmer rødt. 60 prosent av de spurte er bro-tilhengere.

Artikkeltags