Gå til sidens hovedinnhold

Horten vil utrede både bro og tunnel

Artikkelen er over 6 år gammel

– Arbeiderpartiet, Frp og Høyre er enige om at vi trenger mer fakta på bordet før vi konkluderer, både om bro og tunell. Derfor vil vi utrede begge deler. Selv om vi ikke ønsker å ramme noen av de vernede områdene, er det fullt mulig å se på andre løsninger, sier Børre Jacobsen, ordfører i Horten, til NRK Østfold.

Torsdag kom det frem at Horten Høyre har gjennomført en spørreundersøkelse hvor 400 mennesker har deltatt. Flertallet ønsket bro over Oslofjorden, ikke en videreføring av dagens løsning med ferjer.

Aksjonsgruppa Nei til fjorkryssing via Jeløy har kalt undersøkelsen for en tøyseundersøkelse.

Ifølge NRK Østfold vil trolig det politiske flertatllet på Vestfold-siden utrede en bro mellom Moss og Horten:

– Men den kan ikke gå fra det vernede området Karljohansvern i Horten eller lande på Jeløy, sier Jacobsen til NRK.

Beslutningen er ventet å bli tatt i slutten av februar.

LES OGSÅ: Slik kan en ny gigantbru mellom Moss og Horten bli

LES OGSÅ: Jernbaneverket: – Lite sannsynlig med godstog over fjorden

På høring

I begynnelsen av november i fjor la Statens vegvesen fram sin konseptvalgutredning for fjordkryssing over Oslofjorden. Der ble det anbefalt å bygge en bro mellom Horten og Moss, hvor den lander på en kunstig øy ved siden av Gullholmen. Deretter skal den gå ned i en tunnel under Jeløy, opp igjen i dagen midt på Jeløy, og med bro over Mossesundet.

1. mars går høringsfristen ut og underveis skal også konseptvalgutredningen bli kvalitetssikret av eksterne konsulenter. Regjeringen beslutter så videre behandling etter høring og kvalitetssikringen.

Les mer om Oslofjordforbindelsen her.

Kommentarer til denne saken