Ber deg om å rygge for slippe unna på den nye «bulkedagen»

NY BULKEDAG: Black Friday ble i fjor den store bulkedagen. Nå ber NAF bilistene om å være varsomme.

NY BULKEDAG: Black Friday ble i fjor den store bulkedagen. Nå ber NAF bilistene om å være varsomme. Foto:

DEL

NAF frykter konsekvensene på Black Friday etter at den dagen i fjor var den nye «bulkedagen».

Trafikkskadestatistikk fra Finans Norge viser at det ble meldt inn 497 skader for personbiler til forsikringsselskapene knyttet til rygging og påkjørsel i parkert kjøretøy. På svartefredag i fjor. Dermed overgikk bulking med personbil denne dagen selv den mest hektiske dagen for bulking før i juletiden i fjor.

Foran årets Black Friday kommer derfor NAF med ett tips de mener er viktig for å lettere unngå bulking: bruk litt tid på å rygge bilen inn på parkeringsplassen. Det skal gi bedre oversikt når du skal ut igjen.

– Parkerer du med fronten inn, er det uoversiktlig når du skal rygge ut igjen. Det er forståelig at mange tenker praktisk ved at bagasjerommet skal være mer tilgjengelig, men rygger du inn er det mye mer oversiktlig å kjøre forsiktig ut med fronten først når du skal hjem igjen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Han oppfordrer samtidig bilister til å vaske ryggekamera for å få maks ut av den nye teknologien foran den store handledagen. Samtidig understreker han viktigheten av å bruke blikket og speilene når man rygger.

Artikkeltags