Påsken står for døren og mange skal tilbringe høytiden på hytta. For mange hytteeiere er Joker den lokale nærbutikken. Her blir det ofte flere mindre eller større handleturer i løpet av påsken.

Men det kan koste skjorta.

Halve kurven har langt over dobbelt pris

Nettavisens prisduell mellom Kiwi og Joker viser ville prisforskjeller på 25 typiske påskevarer.

Den største prisforskjellen finner vi på påskemarsipan.

Én pakke med Nidar Marsipanpølser hos Joker, koster det samme som seks pakker med de samme marsipanpølsene hos Kiwi.

Det største prisgapet finner vi på disse 11 varene.

Les resten av prissammenligningen lenger ned i saken.

Ekspert: – Oppsiktsvekkende

Sluttsummen hos Joker er 936 kroner mot 574 hos Kiwi – det gir et prispåslag på 361 kroner – tilsvarende 62 prosent prisøkning hos Joker.

– Jeg tror Joker utnytter kunder som ikke er prisbevisste. De vet at kundene handler mat uansett, sier dagligvareekspert Odd Gisholt.

Dagligvaregiganten Norgesgruppen står bak både nærbutikken Joker og lavpriskjeden Kiwi. De fleste Kiwi-butikkene eies av Norgesgruppen. Men Joker-butikkene eies av den lokale kjøpmannen.

– Det lokale kjøpmannen eier sine varer og sitt resultat, enten det er godt eller dårlig, og de gjør ofte mye for å bidra til lokalsamfunnet utover det å være en dagligvarebutikk, sier kommunikasjonsansvarlig for Joker, Anna Kappler.

Joker sine kjøpmenn har tilgang på en landsdekkende distribusjon av varer gjennom Norgesgruppens grossist Asko. Det gir de samme innkjøpsbetingelsene som Norgesgruppen har fremforhandlet hos leverandørene.

Konkurransetilsynet har avdekket at Norgesgruppen har langt bedre innkjøpsbetingelser enn konkurrentene Coop og Rema 1000.

– Priser strategisk

– All prising i dagligvarebransjen er strategisk. Prisene er ikke basert på kostnader pluss en eller annen standard margin, sier Bent Sofus Tranøy, professor ved Høgskolen i Innlandet og Høyskolen Kristiania.

Han trekker fram at priskrigen er mer ekstrem enn vi er vant til hos lavpriskjedene.

Ole Robert Reitan uttalte nylig til Nettavisen at han aldri hadde opplevd lignende priskrig på sine 20 år i bransjen.

Dagligvarekjedene øker prisene 1. februar hvert år etter prisøkninger fra leverandørene. Coop og Rema 1000 økte prisene i februar. Kiwi valgte derimot å fryse prisene. Det ble startskuddet for en intens priskrig mellom lavprisaktørene.

– Joker kan ikke være med på leken

Inn mot påsken har det særlig vært harde kutt på typiske påskevarer som for eksempel marsipan, Kvikk Lunsj og Solo, som raste i pris hos lavpriskjedene.

– Joker er en annen type butikk. Strategien deres er normalt høye priser kombinert med noen få lokkevarer, som for eksempel Ukas 10-er. Å konkurrere på pris er normalt ikke deres strategi, sier Tranøy, men påpeker:

– Det er ikke Joker som er unormale her, det er lavpriskjedene som forandrer landskapet. Joker kan ikke være med på den leken fordi de har langt mindre volum og sannsynligvis dårligere lønnsomhet enn de tre store lavpriskjedene.

– Ikke bærekraftig

– Denne pristesten viser kun et øyeblikksbilde på et svært begrenset utvalg varer som det for tiden er ekstremt prispress på. Vi gjør det vi kan for å ha så konkurransedyktige priser som mulig på så mange varer som mulig, men med et mye lavere omsetningsnivå enn lavpriskonkurrentene har vi ikke mulighet til å konkurrere like hardt på pris på absolutt alle varer, sier Anna Kappler, kommunikasjonsansvarlig i Joker.

Hun påpeker at Joker er representert i alle kriker og kroker av landet.

– Vi har et ansvar for å sikre at våre selvstendige kjøpmenn kan drifte både bærekraftig og lønnsomt. Å selge varene til den prisen lavpriskjedene gjør nå, er på ingen måte bærekraftig.

Slik svarer Joker på kritikken fra Gisholt:

– Joker-butikkene tilbyr noe annet enn lavpris: Vi er til stede over hele landet, vi har flere døgnåpne butikker og vi tilbyr mange tilleggstjenester utover vanlige dagligvarer. Våre butikker er kjøpmannseid og har et mye lavere omsetningsnivå enn lavpriskjedene. Vi må sikre bærekraftig og lønnsom drift for alle våre selvstendige kjøpmenn, sier hun og tilføyer:

– Vi er utrolig stolte av den jobben som legges ned i våre butikker og som bidrar til å skape levende lokalsamfunn. Vi er veldig opptatt av omdømmet vårt og gjennomfører derfor kontinuerlig kundeundersøkelser. Disse viser at våre kunder er svært fornøyde med våre butikker.

Varene er sjekket i Oslo 29.02.23 i Oslo.

Joker hadde tilbud på Norvegia og Appelsiner.