Abid Rajas selvbiografi «Min skyld» skal bli en dramaserie. Odd Magnus Williamson skal skrive manuset.

Viaplay vant rettighetene til boka etter kamp med flere store aktører, skriver VG.

Serien utvikles av The Global Ensemble Drama, og Per-Olav Sørensen skal ha regi.

Rajas bok, som handler om oppveksten hans, ble fjorårets mest solgte.

– Ubeskrivelig at bokas budskap skal nå ut til millioner, skriver Raja på Twitter.

Han sier at ett av målene hans med boka var å skape håp om at selv det som virker umulig, kan være mulig.

Netflix-suksess

Sørensen opplever suksess om dagen med Netflix-filmen, «Royalteen» og utelukker ikke at det kan komme en oppfølger.

– Vi er selvfølgelig kjempeglade for at filmen tar av over hele verden. Vi har jo laget en film som er rettet mot "young adult" -publikummet, men siden seertallene er så høye har vi nok truffet en del godt voksne også, uttalte Sørensen til Moss Avis forrige uke. Han ser ikke bort fra at filmen vil få en oppfølger.

– Det er nok store sjanser for at det blir en film nummer to nå, men den kommer jeg ikke til å regissere. Det er andre oppgaver som venter. Men selskapet mitt - The Global Ensemble Drama - kommer helt sikkert til å produsere en eventuell oppfølger, sier Sørensen, som ikke ligger på latsiden. Allerede i oktober er det klart for nok en Netflix-premiere.

– Min neste Netflix-premiere er i oktober, da "The Playlist" mest sannsynlig skal ut i verden. Det blir kanskje enda mer spennende, siden det er et veldig stort dramaprosjekt, sier mosseregissøren.

Som regissør kan Sørensen allerede se tilbake på Netflix-suksesser som Hjem til Jul (to sesonger) og Quicksand – størst av alt. I tillegg til TV-suksesser som Nobel. Kampen om tungtvannet og Halvbroren.