De siste par dagene har søskenparene Pernille (5) og Mathilde (10) Bolstad Meyer og Martine (7) og Fredrik (10) Braseth Scavenius hatt kiosk utenfor hytta som ligger langs Blomsterstien i Møvik.

Ifølge mamma til det første søskenparet, Anette Bolstad, har det mange ganger vært etterspurt å ha en kiosk, men foreldrene har vært opptatte av at om de skal ha utsalg så skal overskuddet gå til et veldedig formål.

Anette legger til at de fire barna har et veldig stort engasjement for klima, miljø og havet. Derfor landet også de unge mossingene på World Wide Fund for Nature (WWF), en organisasjon de hadde hørt om på skolen.

– Det er kjempefint. De får øve litt på hvordan det er å ha en jobb, og det å engasjere seg for miljøet og klima.

– Det er også en fin måte å treffe masse hyggelige folk som går forbi, det er morsomt, fortsetter moren til Moss Avis tirsdag ettermiddag.

Les også

– I Son er det en stemning jeg ikke finner andre steder

Kanskje flere dager

Kiosken har vært åpen to dager denne uken, nå skal familiene se om det blir flere dager utover sommeren. Foreløpig har de klart å samle inn 358 kroner, og barna har vært med på å regne ut overskuddet.

– Hvordan synes barna selv at det har gått?

– Jeg tror de synes det er veldig gøy, men litt kjedelig å vente når det går litt tid mellom kundene, svarer Anette muntert.

– Vi regna ut hvor mye de hadde tjent, da hvor mye det kostet med innkjøp og hvor mye de satt igjen med. Det syntes de var veldig stas. De var også opptatt av å lage fine plakater så det så hyggelig ut.

Pop-up-kiosken til Fredrik, Mathilde, Pernille og Martine har bestått av blant annet sjokolade, potetgull, kaffe og is. Anette sier de to førstnevnte varene var mest populært, i tillegg valgte noen kunder å betale mer enn hva det kostet fordi de syntes det var fint at barna engasjerte seg i en god sak – noe barna ble glade for.

Bildeserie

Se hvem som var på rekeaften