Moss kommune har gått en lang runde for å få involvert så mange som mulig i hvordan bryggepromenaden og Fleischer parken kan utformes med tanke på å skape byliv langs Mossesundet i fremtiden.

Vil ha mer liv ved sundet

Derfor har ordfører Hanne Tollerud og prosjektleder Terje Pettersen nå sendt ut en orientering om rehabilitering og vitalisering av Fleischerparken og bryggepromenaden. De skisserer spennende planer for mer folkeliv langs Mossesundet.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har penger til å få på plass jubileumsgavene med stupetårn, badehus og trimanlegg, sier Hanne Tollerud. Førstnevnte er en gave fra Sparebankstiftelsen DnB. Moss Idrettsråd har bidratt med trimapparater til street workout ved parken. I tillegg ligger det midler inne til en opprustning av bryggepromenaden.

Skikkelig lys

– Skikkelig lys og utbedring av selve dekket på promenaden er prioriterte tiltak i denne planen, sier prosjektleder Terje Pettersen og landskapsarkitekt John Berg. – Vi har allerede startet med utbedring av setningsskadene og innkjøp av nye lyspullerter og lys i badetrappa, sier de to planleggerne.

Dette skal være klart til badehuset og stupetårnet åpner sommeren 2020. Anlegget inkluderer også en badstu og prislappen er ca. fem millioner kroner.

Les også: Storstilt stupetårn ved Verket skrotes – slik blir badeplanene nedjustert og flyttet

Barnebasseng og paviljong

Det er utarbeidet en mulighetsstudie for området som også omfatter en barnestrand – eller gruntvannsbasseng – der sjøen slipper inn under brygga og inn i parken. Her kan det også lages en brønn for krabbefiske for barna.

I parken er det også planer om en paviljong med toalett og stellerom. Dette kan suppleres med en kafé. I mellomtiden kan servering skje fra en food truck.

I arbeidet med dette prosjektet har styrene i sameiene langs bryggekanten og båtforeningen vært invitert til å komme med innspill. Det ble gjennomført en felles idédugnad med boligsameiene i området lørdag 17. august. Til tross for at det pøste ned hadde mange møtt fram og det kom flere gode innspill for å skape liv ved sundbryggene.