I tillegg til å anbefale lokale turer til fots (sjekk blant annet turtips hos DNT Vansjø sine nettsider) og kanskje til og med på sykkel, har vi samlet noen av de aktivitetene du kan prøve deg på i påsken. Har vi glemt noe? Send oss gjerne tips til flere lokale aktiviteter på [email protected].

Moss

Skøytebanen i Moss sentrum er åpen hele påsken før de stenger av kjøleanlegget 11. april. Har du ikke egne skøyter, kan du låne hos Skattkammeret i Dronningensgate 23 som er drevet av Kirkens Bymisjon.

I påskeuka holder de åpent mandag 3. april fra 12:00 til 18:00, tirsdag 5. april fra 16:00 til 20:00, onsdag 6. april fra 12:00 til 18:00 og skjærtorsdag fra 16:00-20:00. Langfredag holdes det stengt, men påskeaften er det også åpent fra 11:00 til 15:00. Første og andre påskedag er det stengt.

Løkkis er dessuten åpen for åpent i paviljongen for alle barnefamilier og alle ungdommer. Onsdag 5. april fra klokka 12:00 til 14:00 er det dessuten Familie-Løkkis ved skøytebanen i Moss sentrum der Skattkammeret og Kråkene IL deler skøytetips og byr på skøytemoro. Gratis bålmåt til alle ungdommer og barn blir det også.

Kråkebua Kiosk ved skøytebanen er oppe fra klokka 11:00 til 17:00 palmehelgen og til og med 10. april, forteller Tamara fra Filadelfia, som drifter kiosken.

Kirkens Bymisjon og venner inviterer dessuten til Møteplass for ungdom 3. april med filmvisning. Kinotilbudet er tiltenkt de som deltar på ungdomsmøteplassen i Dronningensgate (samme bygg som Skattkammeret) i Moss.
– Det er begrensede plasser, så når påmeldingen starter må man være rask. Det blir pizza, popkorn og brus, sier Marianne Saltboens Lindboe i Kirkens Bymisjon til Moss Avis. Hun legger til at ungdom må melde seg på via Instagram @Møteplassforungdom.moss

Ellers minner vi om at dersom været tillater det, så er det fint og helt gratis å besøke lekeparkenKirketorget i Moss sentrum i påsken. Det kan kanskje være lurt å ta med sitteunderlag og egen mat og drikke på de røde dagene?

Hos trampolineparken Sprett Rygge i Ordfører Utnesvei 49 i Rygge er det åpent gjennom hele påskeuka. Åpningstidene fra 3.- 7. april er fra klokken 11:00-19:00 og påskeaften og første påskedag holder Sprett oppe fra klokka 09:30 – 19:00. Lørdag og søndag er MiniSprett åpent fra 09:30 til 11:00, kan Sprett Rygge fortelle på mail til Moss Avis.

Frister det mer med bowling, så er Bowling1 ved siden av Rygge storsenter åpent alle dager i påsken. Sjekk nettsidene for mer informasjon.

Skihytta og Ødemørkstua hadde siste søndagsåpne dager 26. mars og skal ifølge egne Facebook-sider ikke være åpent i påsken. Men det er ikke forbudt å spise Kvikk Lunsj og appelsin i solveggen.

Stolpejakten er i gang med ny sesong og har allerede satt ut mange nye stolper. 29. mars braket det løs med 190 stolper fordelt på fire forskjellige kart. Kjapt oppsummert blir det 50 stolper i Larkollen og 50 stolper på Jeløya Øst, 50 nye stolper med Ekspedisjonskartet Jeløya Rundt. Disse settes ut 2. april. Se Stolpejakten.no eller Stolpejakten Moss/Våler/Råde/Vestby på Facebook for mer info.

Nesparken er en fin park å dra på utflukt til uansett i påsken. Men ønsker du å ha underholdning, så kan det nevnes at Mossergionen interkommunale brann og redning kommer med Bjørnis og brannbil til Nesparken fra klokka 11:00 til 13:00 tirsdag 4. april.

Røed gård på Jeløy kan man kombinere en tur på stiene rundt i området med et besøk på Røed Café og Galleri Røed Jeløy. Kafeen og gallerietmelder at de har åpent alle dager i påsken fra klokken 11:00 til 17:00. Dette gjelder også palmesøndag. De har ikke åpent mandag 3. april.

Kjører man videre ut på Alby, kan Alby Cafe melde om at de holder åpent alle dager i påsken fra klokka 10–17.
– Utenom disse datoene så har vi åpent som vanlig, tirsdag til søndag fra klokken 10:00-17;00, sier Ottar Grønvold.

Galleri F15 på Alby holder også åpent hele påsken til og med mandag andre påskedag. Åpningstidene er 11:00 til 17:00. For tiden er det «Aboundance», den 45. Tendenser Biennale for nordisk kunsthåndverk som vises fram til 28. mai. Utstillingen tar for seg overflod, «abundance» på engelsk, en måte å se verden på som verner om mangfoldet av livsformer, relasjoner og historier.

Moss by og industrimuseum i Møllebyen holder kun åpent søndag 2. april. Da arrangerer de til gjengjeld påskeeggjakt i museet. Resten av påsken holder museet stengt, også søndag 9. april og mandag 10. april.

Moss bibliotek i Møllebyen har bemannet åpningstid mandag 3. april fra 10:00 til 19:00. Denne dagen arrangerer de også gratis redesign-workshop klokka 15:30. I tillegg arrangeres gratis slektsforskningskurs på biblioteket samme ettermiddag klokka 17:00. Tirsdag 4. april er åpningstiden fra 10:00 til 15:00 og onsdag 10:00 til 12:00. Resten av påsken, til og med andre påskedag holder biblioteket stengt. Biblioteket er meråpent fra 07:00 til 23:00 alle disse dagene. Meråpent er en selvbetjeningsløsning som gir de ivrigste leserne anledning til å biblioteket utenom den betjente åpningstiden.

Ved Rygge bibliotek på Bredsand holder de også stengt i vanlig åpningstid på de røde dagene i påsken. Bemannet bibliotek er ellers åpent på 3. april fra klokka 10:00 til 15:00, tirsdag 4. april fra 10:00 til 19:00 og onsdag 5. april fra 10:00 til 12:00. Her er det også meråpent fra 07:00 til 23:00. Meråpent er en selvbetjeningsløsning som gir de ivrigste leserne anledning til å biblioteket utenom den betjente åpningstiden.

Øre Kro inviterer til konsert med Rainbow på påskeaften, lørdag 8. april. Rainbow er kjent for megahiten Bye bye baby, baby goodbye og er østfoldbasert band. Frontfigur Lars Kristoffersen har styrt bandet siden tidlig på 90-tallet. I tillegg til Bye bye baby, baby goodbye kjenner mange også favoritter som Blå blå øyne, Rød Cortina og Den fineste i verden.

The Old Irish i Storgata 13 i Moss har DJ Thomas T på plass på langfredag. Han spiller fra klokka 22:00, skriver de på sine Facebook-sider.

Queens pub i Kronprinsens gate 6 i Moss inviterer til påskekonsert onsdag 5. april. Da kommer Yacht Rock Machine. Ombord har de blant annet med seg låter fra Toto, Steely Dan, Bo Kaspers Orkester og The Police.

Mandag 10. apriler det duket for seriestart for Moss FK i OBOS-ligaen. De møter Start klokka 15:00 på Melløs stadion og det er bare oppfordre mossinger til å møte opp i hopetall.

Odeon Kino Moss i Møllebyen viser film gjennom hele påsken. 5. april er det blant annet premiere på den barnevennlige Super Mario Bros-filmen, ellers inviterer kinoen til Harry Potter-maraton og starter med første film palmesøndag 2. april 17:30, etterfulgt av to Harry Potter-filmer gjennom hele påskeuka.

Er du lysten på bading i påsken, er åpningstidene for svømmehallene i Moss som følger: På Høienhald er publikumsbadet åpent som vanlig om morgenen mandag 3. og onsdag 5. april, men holder stengt fra og med skjærtorsdag til og med 2. påskedag. I Mossehallen er publikumsbadet åpent som vanlig mandag 3. og tirsdag 4. april, men holder stengt fra og med onsdag 5. april til og med 2. påskedag. I Ryggehallen er publikumsbadet åpent som vanlig tirsdag 4. april, men holder stengt fra og med onsdag 5. april til og med 2. påskedag. For åpningstider og priser sjekk på nettsidene til Moss kommune.

Ikke testet badstuflåte-tilbudet i Mossesundet ennå? Det er hele to tilbud å velge mellom. Både Mad Goats-badstuen ved Alphabrygga eller Moss kurbadstue på Verket. Sjekk ut nettstedene deres for mer info.

Moss kirke inviterer til gratiskonsert med Bachs Goldbergvariasjonene med Andreas Borregaard på accordion lørdag 1. april klokka 15:00

PP+ minner om at man i påsken også kan spille padel både på banene på Jeløy og ved Mosseporten, samt golf inne på simulator ved Mosseporten. Djekk ut ppp.pluss.no for mer info. – Padel er en perfekt familieaktivitet, som alle kan mestre, sier trenningssenteret til Moss Avis.

Vestby

Funplays (tidligere Eventyrfabrikken) i Høgdaveien 1 i Vestby holder åpent alle dager i påsken. Lørdag og søndager fra 10:00 til 19:00 og resten av påskeuken fra 11:00 til 19:00.

Vestby bibliotek stenger 1. april og åpner ikke før de er på plass i det nye kulturkvartalet i Vestby sentrum. Son bibliotek har oppe, men er kun tilgjengelig for dem som har signert en meråpent-avtale gjennom påskeuka og til og med andre påskedag.

Ramme gaard i Hvitsten byr på flere typer opplevelser. Gården er kulturdestinasjon utenfor Hvitsten i Vestby kommune, hvor det drives økologisk gårdsbruk med kjøtt, melkeprodukter og grønnsaker. I tillegg har gården et besøksområde med kro, restaurant samt kombinert kafé og «Diversehandel». Sommeren 2021 åpnet gårde også et eget kunstgalleri. De holder oppe påskeaften og første og andre påskedag fra 11:00 til 17:00. Palmehelgen holder de også oppe fra 11:00 til 17:00.

Hva med å booke en egen badstuflåte i løpet av påsken? Utenfor Son Spa ligger badstuflåten HotZoen med åpningstider 07:00 til 21:00 alle dager. Sjekk Son spa sine hjemmesider for mer informasjon.

Stolpejakten 2023 i Moss og omegn er i gang. 29. mars braket det løs med 190 stolper fordelt på 4 forskjellige kart i Moss, Våler, Råde og Vestby. I løpet av palmehelgen kommer det ut 50 stolper på Pepperstad i Vestby. Se Stolpejakten.no eller Stolpejakten Moss/Våler/Råde/Vestby på Facebook for mer info.

Son slalåmklubb varsler til Moss Avis at skibakken Grevlingen er stengt for sesongen, men de ønsker alle en god påske.

Råde

Bondegården i Råde holder åpent alle røde dager i påsken fra og med skjærtorsdag til og med andre påskedag. Åpningstidene er fra 12:00 til 16:00. På Bondegården i Råde tilbyr de fjøskafé, dyr, leketun, ponniridning og traktorsafari. Det er også gårdsbutikk der.

Råde bibliotek melder på sine nettsider at de har siste betjente dag før påske er 31. mars og at de først åpner igjen tirsdag 11. april. Også her er det meråpent hele påsken fra 07:00 til 22:00 for dem som har signert avtale om det. Du trenger gyldig lånekort, pinkode og ha signert en avtale for å få tilgang.

Tur for hele familien langs Risseløypa ved Vansjø kan anbefales!Risseløypa i Råde er en 1,3 km lang naturløype for barnefamilier, hvor film og naturopplevelser er koblet sammen. Filmsnuttene føles ekte, siden Risse, Misseline og Lilletrollet er på samme sted som barnet i filmen. Se mer info om hvordan du kommer deg dit på https://risse.no/wp/risse-i-rade/.

Stolpejakten er i gang i hele distriktet og er gratis lavterskel folkehelsetilbud, hvor du finner fram til og registrerer stolper. I Saltnes ble det satt ut stolper 29. mars. Se Stolpejakten.no eller Stolpejakten Moss/Våler/Råde/Vestby på Facebook for mer info.

Våler

Middagsåsen skisenter i Våler har både barnebakke, en familiebakke, en bakke dedikert til park. Hovedhuset har enkel servering av mat og visning av vintersport. Middagsåsen skisenter er heleid av Vansjø/Svinndal IL. – Vi holder åpent i påsken. Lørdag den 1. april til og med søndag 9.april. Det er meldt knallvær og føret er fantastisk. Åpningstider er 10:00 til 17:00 alle dager. Jaggu blir det påskeegg jakt og annet gøy igjennom uka å. Barnebakken er gratis alle dager, skriver Middagsåsen på sine Facebook-sider.

I tillegg til å anbefale mange nærturer i mossedistriktet, står DNT Vansjø bak en egen nærtur 10. april: Påsketuren Ravnsjø rundt som kan passe for alle. Oppmøte er i Fjellveien klokka 11:00, men mer informasjon finner du på DNT Vansjø sine nettsider. De anbefaler ellers folk å jakte på skattekister. Fra 1. april til 8. oktober kan man igjen lete etter Kaptein Rødskjeggs skattekister. Husk å ta med bytteleker! Rødskjegg har i år skjult sine skatter ved Våler varde. Mer informasjon og skattekart finner du på DNT Vansjøs nettsider.

Ny sesong av stolpejakten er i gang. 29. mars ble det satt ut 40 stolper på Kirkebygden i Våler. – Viktig at alle som bruker stolpejakt-appen oppdaterer den til siste versjon. Dette gjøres i App store og på Google play, avhengig av type telefon, er oppfordringen fra O-klubben i Moss.

Horten

For gående og syklende er det gratis å ta ferja til Horten. Hva med et gratis cruise med Bastøferja? Er været bra, kan man jo kombinere turen med en spasertur rundt på Karljohansvern. Der kan man også sjekke ut Marinemuseet. De har ikke åpent på de røde dagene, men fra 1. april – 5. april er åpningstidene 11:00 til 15:00. Museet har holdt til på Karljohansvern siden 1864, og museets utstilling er på over 2000 kvadratmeter. I samme bygget ligger Preus fotomuseum som har åpent onsdag – fredag fra 11–15 og lørdager og søndager 11–16 – dette gjelder også alle bevegelige helligdager. I påsken har de i tillegg til utstillingen «Av natur» og flere faste utstillinger, en påskeeggjakt for barn. I tillegg har de andre aktiviteter som gjør museumsbesøket til en hyggelig opplevelse for hele familien. Blant annet barnerommet med lek med optiske prinsipper og et camera obscura en kan gå inn i og oppleve verden utenfor opp ned, samt studioet til Berg & Høeg der du kan kle deg ut og være hvem du vil.

Ellers må man ikke glemme alle påskegudstjenestene som avholdes i kommunene våre denne påsken. Sjekk din menighet for detaljer.