Gangås ny politimester i Oslo

MESTER: Beate Gangås er tilbake i politilederstolen etter å ha blitt utnevnt av Kongen i statsråd til ny politimester i Oslo.

MESTER: Beate Gangås er tilbake i politilederstolen etter å ha blitt utnevnt av Kongen i statsråd til ny politimester i Oslo. Foto:

Beate Gangås (56), bosatt på Jeløy, ble fredag utnevnt til ny politimester i Oslo politidistrikt.

DEL

Det var av Kongen i statsråd Beate Gangås ble utnevnt til ny politimester i Oslo for en åremålsperiode på seks år, hun kommer fra stillingen som leder for etterforsknings- og påtaleavdelingen i PST.

Hun har tidligere vært politimester i Østfold, likestillings- og diskrimineringsombud, leder for seksjon for organisert kriminalitet i politidirektoratet, og har mange års erfaring som leder og påtalejurist i Oslo politidistrikt.

– Klok og inkluderende

Til TV2 sier politidirektør Benedicte Bjørnland følgende:

– I Beate Gangås får Oslo politidistrikt en svært erfaren og målrettet leder som kan vise til gode resultater. Jeg har lært henne å kjenne som en klok og inkluderende person, noe som vil komme både ansatte og samarbeidspartnere til gode. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne og Oslo politidistrikt i utviklingen av politiet fremover, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

– En ære

Gangås starter i sin nye stilling over sommeren, nærmere bestemt 12. august.

– Jeg er både glad og stolt over å ha blitt utnevnt til politimester i Oslo politidistrikt. Det er en ære å få lov til å jobbe med så mange dyktige medarbeidere for å sikre en best mulig polititjeneste i Asker, Bærum og Oslo. I tillegg har Oslo politidistrikt, som det største i antall oppdrag, saker og befolkning, viktige nasjonale bistandskapasiteter som er en ressurs for hele Politi-Norge. Målet mitt er å bidra til at de ansatte skal få brukt tiden sin best mulig på det de kan og det som er jobb nummer én – en god polititjeneste, sier hun til TV2.

Artikkeltags