(Halden Arbeiderblad): – Politiet har funnet en kniv på åstedet som vi har mistanker om er drapsvåpenet. Dette har også siktede bekreftet i avhør, sier påtaleansvarlig Anders Svarholt til HA.

Den drapssiktede kvinnen i 40-årene fra Halden erkjente straffskyld for drapet i avhør med politiet tirsdag ettermiddag. HA har også fått bekreftet at hun kommer til å gi samtykke til fire ukers varetektsfengsling i onsdagens rettsmøte.

Familiemedlem til stede

Den tredje personen som var til stede da drapet fant sted, er et familiemedlem av siktede og avdøde.

– Det var tre personer til stede under drapet, og den siste personen er et familiemedlem av de involverte. Hun har nå status som vitne.

– Dreier det seg om selvforsvar?

– Hun har i avhør forklart bakgrunnen for handlingen og hendelsesforløpet, men jeg kan på nåværende tidspunkt ikke si noe konkret, da det fortsatt gjenstår noen avhør, sier Svarholt til HA.

– Siktede ringte selv nødtelefonen

Svarholt bekrefter også at leiligheten hvor drapet fant sted var felles bopel for siktede og avdøde. I en pressemelding tirsdag ettermiddag bekreftet politiet at drapsofferet er kvinnens bror. Det var siktede selv som meldte fra om hendelse.

– Siktede ringte selv nødtelefonen og meldte fra om en alvorlig skadet person.

– Hvordan har den siktede det nå?

– Hun har det etter forholdene greit, men hun har vært gjennom et tre timer langt avhør og en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse. Hun er fortvilet og selvfølgelig preget over det som har hendt, sier Svarholt.