Klokken 19:12 tirsdag kveld fikk politiet melding om nok et mulig bortføringstilfelle i Moss. Denne gangen skal en gutt på ni år ha blitt forsøkt lokket inn i en bil ved Ekholt skole.

– Politiet dro til stedet og snakket med gutten og faren hans. Gutten beskrev vedkommende som en mann i 40-årene med lys hud, og kjørende i en sort personbil med et øvelseskjøringsskilt, forklarer krimsjef Silje Vestad ved Moss politistasjon til Moss Avis.

Krimsjefen understreker at patruljeringen rundt Ekholt har blitt styrket siden hendelsen, og oppfordrer vitner eller vedkommende som kan gjenkjenne seg selv i beskrivelsen om å ta en prat med politiet for å oppklare situasjonen.

– Vi har ikke opprettet en sak på det, men vi ønsker likevel å komme til bunns i situasjonen. Vi tar henvendelsen på alvor og må undersøke hva det er som kan ha skjedd, forklarer Vestad.

Politiet utelukker ingen hypoteser for øyeblikket, og én av politiets mulige forklaringer er at vedkommende hadde en uærlig intensjon.

Det er likevel viktig å nevne at det ble arrangert en åpen dag på Ekholt skole tirsdag kveld, og at det derfor var mange barn og foresatte, samt andre voksne i området. Rektoren ved skolen, Silje Davidsen, har sendt ut en beskjed til elevenes foresatte etter hendelsen:

Moss Avis har forsøkt å kontakte Davidsen for en kommentar til saken uten å lykkes.

Tidligere i mars

Det første lignende tilfellet ble meldt 8. mars, da politiet fikk melding fra en bekymret far på Ekholt om at datteren hans på åtte år skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil på vei hjem fra skolen. Bilen skal ha vært en liten grå bil, og vedkommende ble beskrevet som en eldre mann med munnbind.

Krimsjefen forteller at politiet ikke mottok noen tips etter hendelsen.

– Er det noe som tyder på at det er den samme mannen som ble beskrevet tidligere i mars?

– Beskrivelsen av hendelsen som ble meldt tirsdag og den tidligere hendelsen matcher ikke, ut over at det er snakk om en mann. Mannen ved det forrige tilfellet ble omtalt som eldre, og bilen er av en annen farge. Ved det siste tilfellet ble det sagt at bilen var grå, og nå ble bilen beskrevet som sort, svarer krimsjefen ved Moss politistasjon.

Krimsjefen forteller at politiet har få opplysninger å gå ut fra, men at de ikke kan utelukke at det er flere personer som er involvert, men oppfordrer mossinger som har opplysninger knyttet til tilfellene om å melde fra til politiet.

Meldes også om i Vestby

Også i Vestby skal det ha vært en ubehagelig opplevelse tirsdag ettermiddag. Hendelsen skjedde på Store Brevik ved Brevik skole i Son.

– En mann i en hvit varebil kjørte sakte forbi når datteren min og en venninne var ute og lekte. Vedkommende stoppet og deretter prøvde å vinke jentene inn i bilen. De løp fra stedet og oppsøkte en voksen med en gang, opplyses det om i en Facebook-gruppe.

Saken er meldt til politiet og skolen.

Det bekrefter seksjonslederen for etterforskning ved Follo politidistrikt, Silje Uppheim.

– Vi har registrert tilfellet hos oss, og det har blitt loggført. Det er viktig å nevne at det ramler inn slike tilfeller fra tid til annen i Follo, og at enkeltstående tilfeller må sees i sammenheng med andre. Jeg har ikke fanget opp at det er flere lignende tilfeller i mars, men dersom det dukker opp flere så må vi avgjøre hvordan vi undersøker det framover, utdyper seksjonslederen ved Follo politidistrikt.

Avslutningsvis understreker seksjonslederen at intensjonen til vedkommende fortsatt er uvisst.