Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: – Kvinne skal ha svindlet organisasjon for over 100.000 kroner

En kvinne fra Moss skal ifølge politiet ha overført 106.800 kroner fra kontoen til en interesseorganisasjon og over til sin egen konto med hensikt om å underslå pengene.

For abonnenter

Det var i løpet av fem bankoverføringer i perioden 4. og 5. februar 2020 at kontoen til interesseorganisasjonens lokallag i Østfold ble tappet for penger.

– Det er selvsagt trist når slikt skjer, men heldigvis så skjer ikke dette så ofte. Dette er den første hendelsen jeg har hørt om hos oss de årene jeg har vært med i organisasjonen, sier generalsekretæren for organisasjonen.

– Interesseorganisasjoner som vår er helt avhengige av at enkeltpersoner yter en innsats og blant alle disse personene så dukker det noen gang opp noen med uærlige hensikter. Vi må stole på folk og har ikke det samme sikkerhetsnettet som større bedrifter, fortsetter generalsekretæren som er leder for mange tusen medlemmer.

Tidligere kasserer

– Hvor kraftig har dette underslaget påvirket lokallaget i Østfold?

– Det er jeg noe usikker på og det må nesten lederen for Østfold svare på, sier generalsekretæren.

Lokallederen for Østfold har imidlertid ikke svart på Moss Avis sin henvendelse, så det spørsmålet må stå ubesvart fram til rettssaken mot kvinnen i 30-årene starter.

Kvinnen er tiltalt for grovt underslag og politiet begrunner dette med summen av det underslåtte beløpet, samt at underslaget er et brudd på en særlig tillit som følger med et verv.

Tiltalte skal tidligere ha vært kasserer for lokallaget til interesseorganisasjonen og av den grunn hatt informasjon om og tilgang til den aktuelle bankkontoen.

Amfetamin

Advokat Helge Karlbom skal forsvare kvinnen i Moss tingrett, men ønsker ikke å si noe før rettssaken er oppe til behandling.

– Jeg har dessverre ingen kommentar per nå, sier Karlbom.

– Vil tiltalte erkjenne straffskyld?

– Det har jeg heller ingen kommentar til.

Rettssaken er berammet i Søndre Østfold tingrett, avdeling Moss, den 10. september og det er satt av tre timer til gjennomføring.

Under rettssaken må kvinnen også svare for å ha oppbevart rundt to gram amfetamin i en pose hun hadde i sekken sin da hun ble ransaket av politiet på en adresse på Jeløy 19. januar i år.