Ingen nye tips i bortføringssaken på Ørejordet

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet i Moss står fortsatt uten spor etter at en ni år gammel jente angivelig skal ha blitt forsøkt bortført fra Bredalbakken på Ørejordet.

DEL

Tirsdag skrev Moss Avis om Sara (9), som skal ha blitt forsøkt bortført på Ørejordet. Onsdag har politiet trålet nabolaget etter tips.

– Onsdag formiddag foretok vi en rundspørring i det aktuelle området, men det har ikke gitt oss så mye nytt, kommenterer krimsjef Hennig Dalby ved politiet i Moss.

Dalby var selv med på rundspørringen.

Få svar på hva som har skjedd

- Vi må samle sammen og gå igjennom det vi har fått ut i rundspørringen, men - som sagt - jeg tror ikke dette gir oss så mange svar på hva som egentlig har skjedd, fortsetter krimsjefen.

- Vi er helt åpne i forhold til hva som kan ha skjedd, legger han til.

- Hva med jenta selv? Har dere snakket mer med henne?

- Nei, vi har ikke snakket mer med henne. Men vi håper å få tatt et skikkelig avhør av henne. Vi har vært i kontakt med Barnehuset for å få et tilrettelagt avhør. Når det gjelder avhør av barn, så må eksperter på barneavhør inn å foreta dette. Normalt er det lang ventetid før man får reservert tid til slike avhør, men jeg har nå fått beskjed om at det har åpnet seg en mulighet for å avhøre henne i Oslo torsdag, svarer Dalby.

Skal avhøres på Barnehuset i Oslo

- Hvorfor ikke ved Barnehuset i Moss?

- De er ikke helt oppe og står enda, derfor må vi ta dette i Oslo, sier krimsjefen.

- Har dere fått inn tips i saken?

- Nei, vi har ikke det. Men vi ønsker selvsagt at alle som har vært i det aktuelle området tirsdag ettermiddag eller har hørt eller sett noe i sakens anledning tar kontakt med oss.

Det var litt før klokken 15.30 tirsdag ettermiddag at to menn skal ha stoppet en grå/hvit varebil i Bredalbakken og tatt tak i Sara (9) som lekte med venninnene sine. I følge barnet selv skal hun ha blitt slått i hodet, før hun klarte å rive seg løs fra de to mennene.

Ønsker kontakt med alle som kan vite noe

- Som sagt, så vet vi ikke sikkert hva som har skjedd. Derfor ønsker vi kontakt med alle som kan vite noe. Vi har ikke mistenkt noen for bortføring og dersom de to mennene har en annen versjon av det som skal ha skjedd, så bør de ta kontakt med oss, kommenterer Henning Dalby.

- Har dere opplysninger om lignende forhold i Østfold eller på Østlandet den siste tiden?

- Nei, vi har ingen saker som vi ser i sammenheng med det som skjedde tirsdag ettermiddag, avslutter Henning Dalby.

Artikkeltags