Samler muskler i kampen mot treningsdoping

MUSKEL OG ARBEID: Politiet er villige til å vise muskler for å få dopingbruken bort fra våre lokale treningssentre. Nå har de satt i gang et samarbeidsprosjekt med byens treningssentre slik at dopingbruken avsløres og fjernes.

MUSKEL OG ARBEID: Politiet er villige til å vise muskler for å få dopingbruken bort fra våre lokale treningssentre. Nå har de satt i gang et samarbeidsprosjekt med byens treningssentre slik at dopingbruken avsløres og fjernes. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sammen med byens treningssentre viser nå politiet muskler for å komme dopingen til livs.

DEL

- Vi startet dette prosjektet i vinter, men er fortsatt i en form for startfasene. Målet er å få dopingen bort fra treningssentrene og vi er veldig fornøyd med at alle sentrene er med på dette prosjektet. Dette viser at de er fullstendig imot doping, forklarer stasjonssjef John Kasper Hermansen ved politiet i Moss og lensmann Kjetil Lunde ved Vansjø lensmannskontor.

I sivil

Ansvarlige for prosjektet er politibetjentene Marius Bøe Nilsen og Kristine Bye.

– Alle som er her i dag er veldig positive og fram til nå har vi opptrådt i sivil når vi har vært rundt på de forskjellige sentrene. Det som vil skje videre er at instruktørene ved de forskjellige sentrene vil få opplæring i hvordan de skal kunne avsløre bruk av doping, forklarer de.

– Politiet skal jobbe forebyggende og for oss er dette et tema hvor det virkelig er viktig å jobbe forebyggende. Kroppsfokuset har endret seg den siste tiden.

– Unge gutter og jenter føler nok et visst kroppspress via blant annet sosiale medier og noen ønsker nok å ta en snarvei for å få «drømmekroppen», sier politibetjent Bye.

– Det å ha «kjøttkake-kropp», er litt ut, legger Marius B. Nilsen til.

I videoen til høyre kan du høre Morten Heyerdahl fortelle sin sterke historie om bruk av steroider.

Nulltoleranse

Alle treningssentrene i byen har nulltoleranse i forhold til dopingbruk, og dersom noen blir tatt på fersken er det rett ut av senteret.

– Det som er vanskelig er å avsløre denne bruken, for inntaket foregår ikke nødvendigvis på senteret. Men de gangene vi får tips om dopingbruk, ettergår vi dette, forklarer Siv Larsen ved Spenst.

– Dette er et veldig bra tiltak, sier Lasse Edvardsen fra Lasses Gym.

– Jeg føler at jeg har fått et litt ufortjent rykte i forhold til dette med doping. Ved å være med å bekjempe doping gjennom dette prosjektet håper jeg at man forstår at også vi ønsker å drive dopingfritt. Dette er rett og slett et kjempetiltak fra politiets side, fortsetter Edvardsen.

Ingen snarvei

Utover høsten vil det bli utført kontroller ved alle treningssentrene i byen, og instruktørene på hvert enkelt senter vil ha et ekstra fokus på kundene sine.

På Spenst løfter Kristian Eng og Therese Røstad vekter for å holde kroppen i form og selvfølgelig bygge solide muskler på en ren måte.

– Jeg har aldri sett noen som har brukt doping de 20 årene jeg har trent her, sier Therese.

– Men vi er ikke så naive at vi tror at det ikke forekommer, legger Kristian til.

– Hva synes dere om fokuset som politiet og treningssentrene nå har på dette temaet?

– Det er helt strålende. Hadde vi oppdaget slik bruk, ville vi helt sikkert sagt ifra til ledelsen. Det finnes ingen sunn snarvei til en veltrent kropp, avslutter duoen.

Jørgen Hunt, daglig leder og deleier i MUDO, er klar på at dopingbekjempelse er viktig.

– De fleste sentrene har barnefamilier som kunder og derfor er det viktig at de voksne er gode rollemodeller. Det er ekstremt viktig at man her har nulltolleranse, forklarer han.

– Det som også er viktig å tenke på er at dopingbruk kan være starten på en kriminell løpebane. Det er kort vei til andre stoffer og kombinasjonen mellom anabole steroider og alkohol kan også være farlig. Dette er et viktig tema som vi skal ha stort fokus på fremover, avslutter Bye og Bøe Nilsen.

Artikkeltags