Gå til sidens hovedinnhold

Lokal beredskap, for alle.

Debattinnlegg

Artikkelen er over 6 år gammel

Debattinnlegg om beredskap og nødetater, signert Martin Hereid Kristiansen (Senterpartiet)

Debattinnlegg

Nødetatene står foran store endringer. Stortinget skal snart behandle den lenge varslende politireformen, og i Brannstudien er det foreslått å redusere antall brannvesen kraftig. Vi kan ende opp med sterk sentralisering av enheter som sørger for folks trygghet.

Kan dette gå utover tjeneste- og redningsmennenes lokalkjennskap og evne til å respondere raskt?

Senterpartiet mener alle, uansett bosted, skal oppleve at sikkerheten er godt ivaretatt av tilstedeværende nødetater. Selv er jeg overbevist om at det er de lokale redningsmennene som kjenner bygda best når det gjelder topografi og lokale stedsnavn. Nødetatenes evne til å være raskt på plass er viktig for å unngå skader på mennesker eller materiell, og da er lokalkunnskap viktig.

Senterpartiet er opptatt av politi og brannvesen skal ha en struktur som er enkel og oversiktlig å drifte. Dermed kan mest mulig ressurser settes inn i direkte beredskapsarbeid. Store enheter medfører ofte mer byråkrati og avstanden til publikum kan bli uforsvarlig stor.

Jeg mener det skal være tydelige kommandolinjer i nødetatene og går inn for en økonomisk styrking av disse tjenestene. Jeg ønsker at den lokale beredskapen skal styrkes og ikke bygges ned.

Martin Hereid Kristiansen (Sp)
 

Kommentarer til denne saken