Passasjeravgift i kladdeføre

Venter: dersom avgiften innføres vil det kunne få enorme konsekvenser for flyplassdriften på Rygge. (foto: espen vinje)

Venter: dersom avgiften innføres vil det kunne få enorme konsekvenser for flyplassdriften på Rygge. (foto: espen vinje)

Artikkelen er over 4 år gammel

Ikke mange applauderer flypassasjeravgiften, desto flere gleder seg over utsettelsen. Blir det flere av dem?

DEL

Tidligere i vår har Efta's overvåkningsorgan, ESA, beklaget seg over vedtaket om å innføre en passasjeravgift, men fortsatt venter man på dokumentasjon fra Regjeringen.

Til DN sier ESA's Gjermund Mathisen at det ikke er mulig å se nærmere på saken før Regjeringen ved Finansdepartementet har levert fra seg saksdokumenter som kan bekrefte at myndighetene ikke har handlet i strid med europeisk regelverk. Til avisen sier Mathisen at normal behandlingstid for denne typen oppgaver er to måneder, flyselskapene skal ha behov for minst tre uker for å kunne tilpasse avgiften til sine systemer. Utsettelsen bli gitt frem til 1. juni.

Enda flere stiller seg nå spørsmålet om avgiften i det hele tatt vil bli iverksatt. Sist onsdag møtte Moss Avis Geir Pollestad på Stortinget. Han er leder i Næringskomiteen og hadde stilt finansministeren spørsmål om passasjeravgiften.

– Hun innrømmer, og det for første gang, at avgiften er fiskal, og samtidig påpeker hun at Regjeringen prioriterer tiltak som skaper vekst og sikrer verdiskapning, sier han og legger til at han er forsterket i troen på at avgiften ikke innføres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken