Glemmer sosialistene at noen faktisk først skal tjene alle disse pengene de skal dele ut og subsidiere med?

Av
DEL

LESERBREVI min barndom for 50 år siden gikk det en barne-Tv-serie som het Reparatørene. Den var til dels egnet til å skremme små barn og gikk selvsagt i sort/hvitt. Noe av den samme følelsen kommer nå som sosialistene har funnet fram sitt favoritt-skjellsord før valgkampen, nemlig Profitørene!

Også her er fremstillingen ganske sort/hvitt. Tjener du penger innen visse bransjer så er du en profitør og bør fratas arbeidet/bedriften din. Dette må Mor Stat ta seg av! Inntektsskapende helse- og omsorgsarbeid bør ikke private holde på med. Får de det til å gå er det tryggest at Mor Stat overtar. Tror du at du selv skal få bestemme hvem som f.eks. skal få gi deg helsetjenester hjemme? Haha, sånn kan vi ikke ha det! Er du rik nok kan du selvsagt kjøpe deg en hvilken som helst tjeneste eller behandling. Men sånn kan ikke sosialistene tilby «vanlige folk».

Høyre tror derimot at du som innbygger er i stand til å ta dette valget selv. Vi tror også at en tilbyder av slike tjenester og som følger norsk lov, både kan og skal få muligheten til det. Men Arbeiderpartiet og deres enda rødere venner synes ikke du fortjener dette valget. Disse vil nå kommunalisere alt som lar seg kommunalisere, for at politikerne skal bestemme for deg.

Hvordan hadde f.eks. barnehagedekningen vært i Norge uten private barnehager? Elendig! De private sørget for det offentlige ikke selv klarte. Men nå som apparatet er oppe og går vil altså de røde tvangs-kommunalisere dette. Usmakelig, spør du meg – selv om det sikkert finnes eksempler på barnehageeiere som har tatt ut i overkant stort utbytte.

De rødes logikk skjønner jeg heller ikke. Hjemmetjenester og institusjoner er altså fy-fy. Hva med tannlegeprofitørene, da? Hvorfor skal disse kunne tilby sine tjenester? Eller fastlegeprofitørene? Dette er visst ok. Og alle trenger matvarer. Hvorfor er det da ok at noen av Norges rikeste har blitt det ved å selge dagligvarer til oss vanlige forbrukere? Er det der støtet settes inn neste gang, slik at vi snart får Moss kommunale Matvareformidling? Eller for å ta argumentasjonen helt ut: To ganger i uken legger Rekeprofitøren til i Kanalen i Moss og tilbyr sine nydelige, ferske reker til dem som er tidlig ute. Kommer snart Moss Kommunale reketråler? Jada, dette er tåpelig. Men, jeg er mere skremt av sort-hvittserien Profitørene enn jeg ble av Reparatørene. Glemmer sosialistene at noen faktisk først skal tjene alle disse pengene de skal dele ut og subsidiere med? Høyre tror at du både er i stand til å drive en lønnsom arbeidsplass og ikke minst velge hvilken leverandør som passer deg. Men en rød stemme i årets valg kan gjøre at disse valgmulighetene blir borte. Ikke overlat valgene i din hverdag til politikerne. Du er utmerket godt i stand til å ta dem selv!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags