Min utfordring til alle: Still deg til rådighet for det parti som passer for ditt syn og SI JA når noen spør deg om å stille.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTFor tiden jobber mange iherdig for å få folk til å si «JA». De ønsker kandidater på partilistene til høstens kommunevalg. Problemet er ikke like stort overalt, men mange steder sliter partiene med å skaffe nok folk til kommunevalglistene.

Mange svarer nei når de blir spurt om å stille. Begrunnelsene for negative svar er mange. «Har ikke tid», er en gjenganger. «Jeg kan ikke nok om politikk», er en annen. «Er ikke interessert», er også svar som gis.

Å være lokalpolitiker er et samfunnsoppdrag for innbyggerne i kommunen man bor i. De som innehar rollen er en helt alminnelig borger uten spesielle forutsetninger. Alle har vært nye en gang, men man får god starthjelp og veiledning hvis man trenger det.

Det er viktig for demokratiet at flere partier stiller lister til valget 2019. Mange steder er kanskje ikke forskjellene på de ulike partiene så stor. Hvilke partier som samarbeider lokalt kan være ulik den nasjonale partikonstellasjon. «Trivselsfaktoren» og god kjemi mellom politikerne kan være viktigere enn partitilhørighet når lokalt samarbeide etableres.

Ved et valg bør befolkningen ha flere valgalternativer. De politiske forskjellene som tross alt finnes mellom ulike partier vil være med på å forme utviklingen der man bor. De politiske partiene har ulikt syn på prioriteringer og verdivalg. Det spiller en rolle hvilke parti(er) som har ledelsen i en kommune.

Min utfordring til alle: Still deg til rådighet for det parti som passer for ditt syn og SI JA når noen spør deg om å stille. Og har du ikke blitt oppdaget eller spurt, er det lov å melde seg til tjeneste.

Selv er jeg så heldig at jeg tilhører et parti som har fått mange nok JA til å stille en fin liste til høstens kommunevalg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags