Frykter at Moss kan bli et gedigent veikryss

Kveler: Jeg frykter at trafikken kan kvele Moss til slutt, sier May Hansen. Foto: Jon-Ivar Fjeld

Kveler: Jeg frykter at trafikken kan kvele Moss til slutt, sier May Hansen. Foto: Jon-Ivar Fjeld

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I mandagens bystyremøte gikk SVs May Hansen knallhardt ut mot de andre partiene. Hun frykter at Jeløy kan bli rasert og at Perlebukta blir helvetesporten.

DEL

SV er eneste parti som vil beholde fergene. I dagens bystyremøte gikk May Hansen i strupen på andre partiene. Hun er redd for at tunnel eller bro over fjorden ved Moss og Jeløy vil være fullstendig ødeleggende for naturen.

– Det er bare å se på trafikken etter at Skjeggestadbroa på E 18 gjennom Vestfold kollapset. Den har økt voldsomt gjennom Moss. Den samme trafikkøkningen er jeg redd for at vi får i årene som kommer. Da vil Moss by ende opp som et gigantisk veikryss i fremtiden enten det er snakk om bro eller tunnel over fjorden her.

– Det vil i så fall rasere naturen på både Mosseskogen og Jeløy. På Rosnes vil det nye boligområdet gå fra å hete Perlebukta til helvetsporten. Det vil ikke SV være med på, understreket May Hansen.

Flertallet sier nei

Før dagens bystyre var det flere møter for å få et størst mulig flertall for en felles høringsuttalelse. Det endte med at Høyre, Ap, Venstre og KrF sto sammen. Frp, Rødt og SV stemte for sine egne forslag. I flertallets fellesuttalelse er behovet for en tunnel for fergetrafikken på riksvei 19 ut av byen et svært viktig punkt.

Flertallet sier også nei til en bro over fjorden ved Moss. I tillegg ønsker de at en løsning med jernbane over til Hurum skal utredes. Dette siste punktet understreket Venstres Sindre Westerlund Mork.

Videre var Aps gruppeleder Tomas Colin Archer og Høyres Sissel Rundblad opptatt av å få på plass en løsning for riksvei 19. – Dette er det viktigst tiltaket for Moss kommune. Denne utbyggingen må komme raskt og koordineres i forhold til jernbaneutbyggingen, påpekte Archer.

LES MER OM OSLOFJORDFORBINDELSEN HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken