Førjulstiden er den beste i hele året for Åse Lerfald. Da pynter hun sitt egen juledetektivkontor, og gjør alt for at pakker på avveie skal komme fram til riktig mottaker i tide før julaften. På Postens terminaler rundt om i Norge har hun flere grundige assistenter som hjelper henne.

− Heldigvis blir folk flinkere og flinkere til å sende pakkene korrekt. Viktigst av alt er riktig adresse til mottakeren, og at du sørger for god innpakning, sier Åse.

Ofte er det et puslespill å finne riktig mottaker til pakkene som havner på kontoret til julegavedetektiven, og mangeårig erfaring, lokalkunnskap og søk på internett er viktige ingredienser for å løse mysteriene. I løpet av sin karriere har Åse oppklart rundt 7 000 pakkemysterier.

− Ingenting gleder meg mer enn å bidra til at pakken fra oldemor eller bestefar kommer fram til en forventningsfull, liten mottaker. Allerede nå har jeg fått mysterier som jeg må bruke alle hjelpemidler for å løse, sier juledetektiv Åse.

På julegavedetektivens kontor ved landets største terminal, Logistikksenter Oslo passerer over én million pakker hver uke før jul, skriver Posten i en pressemelding.

− De fleste pakkene kommer fram som planlagt. Men når det skjer noe uventet, er det jo fint å ha en juledetektiv, sier Åse.

Har du et tips til juledetektiven, kan hun treffes via telefon 23 14 90 90.

Posten legger ut fullstendig liste med beskrivelser av pakker som man fortsatt ikke har funnet riktig mottaker til. (ekstern lenke)

SE VIDEO:

Video: Posten