Gå til sidens hovedinnhold

Prisstup for OBOS-leiligheter

Prisene på brukte OBOS-boliger i Norge stupte hele 2,1 prosent i desember. I Oslo falt prisene 0,8 prosent fra november til desember.

– Dette er som ventet, boligprisene pleier å falle i desember, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en kommentar.

Hun understreker at de månedlige svingningene må tolkes med varsomhet, dette gjelder spesielt desembertallene som er basert på færre observasjoner enn de øvrige månedene.

De tolv siste månedene har Oslo-prisene steget 4,3 prosent, mens de for landet forøvrig er 3,6 prosent opp de tolv siste månedene.

– Boligmarkedet virker å være i bra balanse og aktiviteten holder seg høy, dette gjelder både brukte og nye boliger. Nyboligsalget tok seg opp i siste del av desember. Mange boligkjøpere benyttet seg av de nye boligkjøpsmodellene OBOS Bostart og OBOS Deleie, som senker terskelen til boligmarkedet, sier Monsvold.

OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo. Kvadratmeterprisen var i desember 72.496 kroner i Oslo-området og på landsbasis 62.148 kroner.

OBOS-økonomen tror på en forsiktig prisvekst på rundt tre prosent i år både i Oslo og på landsbasis.

– Lav arbeidsledighet og utsikter til høyere lønnsvekst kan motvirke et større prisfall som følge av økt rente. Samtidig er det større usikkerhet enn normalt knyttet til inflasjon og strømpriser. Hvis vi må leve med strenge smittevernrestriksjoner i lang tid framover, taler det for fortsatt noe vridning fra tjenestekonsum til bolig. På den andre siden vil høye strømpriser også i år, kunne dempe boligprisveksten, sier Sissel Monsvold i OBOS.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.