Frederikke Stensrød meldte seg ut av partiet som faren etablerte

Frederikke Stensrød (H)

Frederikke Stensrød (H)

Trebarnsmoren Frederikke Stensrød (45) er tidligere Frp- topp i Råde, og klar for politisk overgang til Høyre.

DEL

Det blåser for tiden friskt på toppene og det er mye vind i kasta som ubarmhjertig kommer fra alle kanter. Å være politiker er ikke lenger hva det var, og et par jordskjelv med derpå følgende tsunamier har avdekket mye rart.

– Jo da, det merkes, sier Frederikke Stensrød. Sist helg sa hun i likhet med sine partikolleger i Råde Frp, at nok er nok og takk for følget. Nå er hun ikke lenger medlem av partiet som har gitt henne ideologiske oppgaver og politiske ryggmargsreflekser i flere tiår.

Det var Kai, Frederikkes far, som i sin tid etablerte og pustet liv i Råde Frp. Og Frederikke innrømmer da også med et historisk, nostalgisk smil at hun fikk en politisk oppvekst.

– Jeg er og har alltid vært et samfunnsengasjert menneske, sier hun og legger til at det er både et privilegium og ansvar å bidra til å legge premisser for fremtiden.

– Politiske beslutninger kan og vil ramme folk på samme side som det vi gjør som politikere skal være til folks beste. De premissene vi legger må derfor være helhetlige og langsiktige.

Hun debuterte som partipolitiker etter valget i 2003. Det er blitt mange interpellasjoner, replikker og budsjettgjennomganger siden den gangen da. Senere har hun vært Frp's retningsgivende spydspiss i Råde og pendlet Sarpsborg regelmessig som fylkespolitiker.

I dag jobber hun som digital markedsansvarlig i Kommuneforlaget. Det er interessant, ikke minst fordi digitaliseringen innen den kommunale sektoren krever sitt.

Selv om hun nå forlater «sin» sektor av den politiske arena, forlater hun ikke sitt politiske engasjement.

– Hva skjer videre?

– Litt tidlig å si, sier hun og understreker samtidig at den grunnleggende interessen for politikk lever videre.

– Du har vært ivrig fotballmamma i mange år?

– Det stemmer. Nå har imidlertid interessen hos spillerne dalt noe, ler hun.

Og dermed forsvinner også de mange, endeløse bortekampene ispedd det unyttige kosttilskuddet som pølse i vaffel og vaffel uten pølse, men med syltetøy, representerer.

– Et skikkelig tap for kostholdet, ler Frederikke Stensrød. Frp-spissen som meldte overgang til Høyre.

De har vafler der også.

Artikkeltags