Ramberg barnehage er en viktig, attraktiv og velfungerende barnehage

Kan bli rammet:  – Listen over argumenter for å bevare Ramberg barnehage, er lang. Det viktigste argumentet må likevel være barna. La barna beholde tryggheten ved å ha sin nær-barnehage, skriver artikkelforfatter.

Kan bli rammet: – Listen over argumenter for å bevare Ramberg barnehage, er lang. Det viktigste argumentet må likevel være barna. La barna beholde tryggheten ved å ha sin nær-barnehage, skriver artikkelforfatter.

Av
DEL

Debatt Som forelder til barn i Ramberg barnehage er jeg svært bekymret for forslaget om å legge ned Ramberg barnehage. Det er vanskelig å skjønne at politikere synes dette er et godt valg for kommunen vår!

Hvis Ramberg barnehage legges ned, tvinges samtlige barn ut av skolekretsen sin. Det er rett og slett ikke plass til alle Ramberg-barn i de andre barnehagene i området. Dette er svært uheldig for overgang til skolestart. Og hvor blir det av miljøperspektivet til politikerne i Moss hvis de tvinger alle familiene til en annen del av kommunen? Skulle ikke Moss være “Grønnere”? I min familie er vi opptatt av at barna våre skal sykle eller gå hver dag. Dette kan vi gjøre fordi avstanden til barnehagen er overkommelig for små bein. Skal vi til Reier barnehage slik det er foreslått, må vi krysse mange trafikkerte veier og avstanden blir over dobbelt så lang. Fristelsen til å velge bil fremfor et miljøvennlig alternativ, kan bli stor!

Ramberg barnehage er en attraktiv barnehage. I saksfremlegg tidligere i høst, ble det hevdet at Ramberg barnehage er halvfull. Man kan dermed få inntrykk av at familier ikke ønsker Ramberg barnehage. Dette er feil! Stadig tar familier kontakt med barnehagen og ønsker plass til sitt barn, men får beskjed om at det er fullt. De siste to ukene i oktober var det hele fem familier som ble avvist fordi det ikke er plass til flere barn. Hvorfor vil da politikere legge ned en attraktiv barnehage?

Hvis Ramberg barnehage blir nedlagt i 2021, mister vi en velfungerende og nyoppusset barnehage. Lokalene er bygd for barnehagedrift, så det er nettopp det disse lokalene bør brukes til. At de er pusset opp i 2020, gjør en evt avvikling ganske uforståelig. Sykefraværet blant de ansatte er det laveste blant de kommunale barnehagene. Uteområdene er unike og gir god motorisk utvikling.

Listen over argumenter for å bevare Ramberg barnehage, er lang. Det viktigste argumentet må likevel være barna. La barna beholde tryggheten ved å ha sin nær-barnehage!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken