Thore Olsen, baseansvarlig og vaktmester i Redningsselskapet, jobber ute på brygga ved Kanalen mens han venter på den nye redningsbåten som skal erstatte RS «Sundt».

– Klokken 15.40 lørdag var den nye redningsskøyta ved ytre Hvaler. Den ventes inn til Moss i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier Olsen spent.

Tre timer senere kunne han se båten seile inn i kanalen for første gang.

Mannskapet om bord besto av Terje Kolsvik, Eivind Guldberg, Arild Kire, Torkel Jodalen og André van Ingelgem, leder av Redningsselskapet i Østfold.

– Skøyta er fantastisk! Helt nydelig å kjøre! Dette er den mest høyteknologiske skøyta på denne størrelsen, sa Kolsvik og Guldberg til Moss Avis da de la til kai ved Kanalen i Moss etter 10 timers seilas.

Fredag fikk André van Ingelgem, leder av Redningsselskapet i Østfold, utlevert nøkkelen til den nye redningsskøyta fra Christian Hallberg ved Swedeship Marine i Djupvik. Lørdag seilte han og resten av mannskapet farøyet hjem til Moss.

– Den nye redningsskøyta er 14 meter lang og fire meter bred. Den har motor med to ganger 500 hestekrefter. Den nye redningsskøyta er mye større enn den gamle. Mannskapet kommer til å få en helt annen og mye bedre arbeidsdag om bord i det nye vidunderet vårt, sier Olsen.

Slitt etter tjeneste

RS «Sundt» var så slitt etter 14 års tjeneste at den på sensommeren i fjor måtte tas ut av trafikk. Den er sendt på restaurering.

Reserveskøyta RS Kystvekteren ble satt inn i drift mens man ventet på den nye redningsskøyta, som er så ny at den ennå ikke har fått noe navn. –Den nye redningsskøyta skal døpes 4. mai, og da blir det fest her ute på brygga ved Kanalen i Moss, sier Olsen.