Flertall og flertall, fru Blom

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt Ja så har det skjedd, vi har fått en flertallsregjering. En bragd av Erna Solberg, men regjeringen må levere varene. Det gjenstår å se. Nå består regjeringen av et solid Høyre, et ikke så solid Frp og med Venstre og Krf under sperregrensen.

Høyre er bulldoseren som kjører så sakte fram at man nesten ikke merker det, men det skjer noe. Frp er mer uforutsigbar, men dominerer i noen nære hjertesaker.

Venstre er mer hei og hopp nå må det gå, vi kan ikke vente lenger. Krf, ja hva skal man si, det er vel et parti som ikke ser at verden har gått framover. Litt drøyt egentlig å kalle det et parti. Det er mer og mer blitt en samling av undergrupper med persondyrking, hvor enkelte medlemmer har store problemer med å finn ut hvilken gruppe de tilhører. Resultatet blir at medlemmene spres for alle vinder, politikken blir også deretter.

Det var interessant å bivåne debatten nylig. Den nye regjeringen stod på den ene siden og opposisjonen på den andre, Gahr Støre først så SV Solbakken, MDG Bastholm og Rødt Moxnes som kikket fram bak henne igjen. Det var som å oppleve en skoleledelse som stod og ble intervjuet etter å ha lykkes med felles tiltak i skolen, mens en flokk med «ungdommer» stod bak hjørnet og kastet stein fordi de ikke fikk være med å bestemme.

Steinkasting i dette tilfellet var selvfølgelig verbale steiner. Det var steiner mot abort, mot miljø og mot Krf som ikke ville leke med de røde. Spesielt Solbakken var veldig god i forurettet rollen. Gahr Støre er en mann for de store anledninger, men det blir liksom ingen fordums svung over det.

I ettertid så opplever vi at noen i Krf har gått over til «fienden». Det blir som «leve Toten skit i Norge».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags