Dette er ordførerne mest og minst fornøyd med fra 2014

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Moss Avis har snakket med ordførerne i distriktet for å høre hvilke saker de er mest og minst fornøyde med fra året som har gått.

DEL

Et kalenderår innebærer både opp- og nedturer for de fleste ordførere. Da vi ringte ordførerne i mossedistriktet, var det enkelt å komme på hva de var mest fornøyde med, og gjerne litt mer krevende å peke på nedturene. Dette svarte de:

Reidar Kaabbel (Våler)

Senterpartiordføreren i «Ville, Vakre Våler», som han gjerne kaller kommunen, har ingen problemer med å nevne hva han var fornøyd med fra året som har gått.

– Jeg synes det er bra at det rører seg veldig innen kultur og opplevelse. Grunnlovsjubileet. Vi har gjort vedtak som øker barnehage- og skoledekning. Vi opplevde også en enorm sosial kapital i sammenheng med skogbrannene i sommer og det satt dype spor i meg. De som ikke kunne bidra med slukning, bidro med alt annet og viste at vi er en god og raus kommune. Jeg er også veldig fornøyd med alle de ansatte, skryter ordføreren.

Les om skogbrannene her: Skogbrann under høyspentledninger / Slik hjalp han til da brannen herjet / Flere mål tok fyr i Våler

En av sakene Kaabbel er minst fornøyd med, er en lenge varslet nedleggelse som fikk sitt punktum rett før nyttår: Nedleggelsen av banken i Våler.

– Våler sparebank blir nå nedlagt etter 118 år. At man velger å sentralisere banken på denne måten skuffer meg. Strømbruddene i kommunen var ikke bra. Det har og vært mye arbeid med interkommunale selskap, synes Kaabbel.

Les om nedleggelsen av banken: Nå er bankfilialen historie

Les om strømbruddene: Hafslund kalles inn på teppet av ordføreren etter strømbruddene / Flere strømbrudd i Våler

Tage Pettersen (Moss)

Mosseordføreren fra Høyre trekker frem to saker han var fornøyd med fra 2014. En stortstilt kulturbegivenhet og en politisk sak.

– Det er vanskelig å trekke frem noe annet enn det flotte 2014-jubileet og alle mossingenes deltakelse på det. Av politiske saker er jeg fornøyd med at vi har landet debatten om jernbanestasjon og detaljregulering av jernbane gjennom Moss, forteller ordføreren.

Les om grunnlovsjubileet: Storslått åpning på byfesten / Christian Frederik-løpet

Arbeidet med å nøste opp i trafikksituasjonen gjennom Moss, trekker Pettersen frem som det han er mest skuffet over.

– Jeg hadde forventet mer fra regjeringen i forhold til planlegging av vei gjennom Moss. Jeg synes det går veldig sakte, selv om det går i riktig retning med tanke på riksvei 19 (Moss-Horten).

John Ødbehr (Vestby)

Vestbyordføreren er ikke vond å be når Moss Avis spør hva han er mest fornøyd med. Han ramser opp:

– Vi har en av landets mest veldrevne kommuner. På tre år har vi hoppet fra 344. plass, til å være blant toppen på kommunebarometeret. Vi har budsjettet gjort klart for neste år og har store fond. Torget og miljøgate er på plass i Son. Vi har flest kunstgressbaner i Akershus og best hallkapasitet. Vi har nyopprettede skoler og sykehjem for fremtiden. Dette har skjedd under borgerlig styre og Høyre, påpeker han.

Vestbyordføreren har fått mye oppmerksomhet i Moss Avis i 2014. Den oppmerksomheten tar han et oppgjør med når han blir spurt om hva han er minst fornøyd med.

– Jeg er lei meg over Moss Avis sin negative og ensidige vinkling på alt man kan finne av saker. Nominasjonsprosessen i partiet har vært 100 prosent demokratisk og etter regelverket. I saken om min mobilregning kom det ikke godt nok frem at jeg har fri mobil og bruker den for innbyggernes beste.

Les sakene om nominasjonsprosessen her: Ødbehr dikterte nominasjonsmøtet / Kvittet seg med sine politiske venner

Les sakene om Ødbehrs mobilregning: Sjekk ordførerens elleville mobilregning / Ringte 3009 utenlandssamtaler på ett år

Ellers trekker Ødbehr frem andre saker han ikke er helt fornøyd med.

– Det var trist at rådmannen vår ga seg, men vi har en god foreløpig erstatter. Det ser også ut som mange har startet en valgkamp jeg ikke synes er verdig. Ellers skulle jeg alltid ha gjort mer i flere saker, men da er man avhengig av flere midler, forteller han.

Inger-Lise Skartlien (Rygge)

Av sakene Arbeiderpartiordføreren i Rygge trekker frem, er det en fers politisk enighet hun er mest fornøyd med.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har vedtatt ny ungdomsskole og at spaden dermed settes i jorda i februar. Jeg synes også det virker å være bred enighet i Rygge om hvilke grep som ellers må gjøres på områder som levekår og frivillighet, sier hun.

Les saker om ungdomsskolen her: Sa ja til bygging av ny ungdomsskole / – Vi er skuffet, frustrert og forvirret / Vil vurdere om Rygge har råd til ny skole

Etter noe betenkningstid, påpeker Skartlien at Luftforsvarets nedtrapping på Rygge er det hun er mest skuffet over.

– Jeg er minst fornøyd med et område vi selv ikke kan råde helt over. Da tenker jeg på nedtrappingen på Rygge. Der har vi en jobb å gjøre for å sørge for at Forsvaret i sin langtidsplan vil satse på Rygge. Med den verdenssituasjonen vi ser nå, vil det være en fordel å ha en militær flyplass her, sier hun.

Les om nedbemanningen på Rygge her: 350 årsverk forsvinner

René Rafshol (Råde)

Ordføreren i Råde trenger ikke lang tid før han nevner det som gledet ham mest i 2014:

– Jeg er mest fornøyd med at vi har kommet oss ut av Robek-registeret. Det viser at den gode jobben som er gjort har gitt resultater. Nå kan vi investere i skolebygg og muligens få en ny flerbrukshall, sier Høyreordføreren, før han blir spurt om å komme på noe som skuffet i 2014.

Les saken: Råde ute av Robeg-registeret

– Jeg er ikke direkte misfornøyd med publikumskontakten vi har her i kommunen, men ser at vi har et forbedringspotensiale som vi skal jobbe med. Ellers er det tjenesteområder vi stadig kan bli bedre på. Jeg har ikke lyst til å henge ut noen, men vi jobber med det, sier han.

Håvard Wennevold Osflaten (Hobøl)

Bolig- og næringspolitikk er det første Osflaten nevner når Moss Avis spør.

– Mest fornøyd med at vi endelig har fått på plass en reguleringsplan for næringsområde og boligtomter på Ringvoll. Samtidig er det mye spennende som skjer innen bolig og butikker på Tomter.

I motsetning til Råde, kan ikke Hobøl skryte av å ha kommet seg ut av Robek-registeret i år. Det skuffer Arbeiderpartiordføreren.

– Vi er ikke i mål med å komme oss ut av Robek. Det betyr at vi ikke har kommet så langt som vi hadde jobbet for. Det må vi jobbe mer med i 2015, konstaterer han.

Artikkeltags