Ut i skogen med pølser, bål og ordfører

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var mye liv i skogen da Kirkebygden barnehage var på tur i går med 55 barn og en ordfører. Se video fra skogen ved å klikke på bildet over.

DEL

– Vi skal på tur! Og vi skal grille pølser! forteller Patrick, Linnea og Olivia på Petter Sprett-avdelingen i Kirkebygden barnehage i Våler.

For i dag er det barnehagedagen, og det markeres i Kirkebygden barnehage med skogtur, med medbrakte pølser og medbrakt ordfører.

– Hei alle sammen! Er dere klare for tur? spør styrer Torill Myre.

– Jaa! Og pølser! roper barna.

– Har dere sett at vi har en gjest? Han heter Reidar og er ordfører i Våler. Det er veldig hyggelig at han vil bli med oss på tur. Men først må vi danse litt! sier Torill.

55 barn danser en god gammeldags floke. Da får de en god oppvarming, og så kan turen begynne.

Barnehagedagen

Barnehagedagen er en årlig markering der barnehagene åpner dørene for å synliggjøre barnehagens aktiviteter og mangfold. Utdanningsforbundet står bak.

– I år er temaet «vi vil ut» og derfor går vi på tur, alle mann. Vi har aldri vært på tur med 55 barn før, så vi sier som Pippi: Det har vi ikke gjort før, så det klarer vi sikkert, smiler Myre.

Turen går til Kenguplassen inne i skogen. Hit har barnehagens gruppe for 4-åringer gått på tur helt siden barnehagen startet opp i 1991. Et langt, langt tog kommer gående gjennom skogen. Selv de aller minste traver av sted.

Mange har fått en hånd å holde i, blant andre ordfører Reidar Kaabbel.

– Det er veldig koselig å være med på tur. Jeg elsker å komme meg ut, og det er hyggelig å bli invitert, sier ordføreren, som selv har hatt barna sine i Kirkebygden barnehage.

– Barnehagen er veldig flink til å bruke områdene rundt. Det er bra, sier Kaabbel.

Når barnehagen kommer ut på Kenguplassen inne i skogen er det fullt av sol der.

– Her var det sommer! roper noen av barna.

Alle forsvinner til alle kanter for å leke i skogen. Her var det pinner, steiner, kongler, vanndammer, bark, trær og masse annet gøy. Det er mye å følge med på for de voksne med 55 barn i skogen, men de passer veldig godt på.

Gøy

Gabriel, Frank, Viktor og Linnea får seg en god prat med ordføreren. Men husker de hva han jobber med?

– Ja! Han er elgjeger!, er det noen som kommer på. Og det stemmer jo.

– Er det gøy i barnehagen?

– Ja! Det morsomste er huskene, og sklia, sier Linnea.

– Jeg synes det er morsomt å løpe fort, sier Olivia.

Noen leker med en huske i et tre. Noen synger «Oppe i skogen der er det tre trolle». Noen titter på lyng og tyttebærblader. Noen samler seg rundt grillbålet og kjenner sola varme.

Noen er litt lei seg en stund, men de fleste er glade. Snart var de etterlengtede pølsene varme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.