Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange søker seg til IKT- og teknologifag

IKT har den nest største prosentvise økningen blant opptakstallene til universiteter og høyskoler, kommer det fram i en pressemelding fra Tekna. Hvorav antall kvinner som har søkt har økt med 13,7 prosent.

I år har det vært rekordhøye opptakskrav på grunn av koronapandemien, likevel har hele 14 000 søkt seg til teknologiske fag som førstevalg i år.

- Det er gledelig at stadig flere ønsker å studere IKT- og teknologifag, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg, men påpeker at det fremdeles er behov for å åpne opp for flere studieplasser i disse viktige fagområdene.

Kunnskapsbehov

Fremdeles ser Tekna-presidenten et stort og økende behov for å få flere med teknologisk kompetanse fremover, og da spesielt innenfor IKT-sikkerhet.

– Med en stadig større digitalisering i samfunnet er vi avhengige av folk som kan bidra i utviklingen av viktige næringer og effektive offentlige løsninger, sier Randeberg, og påpeker at det er viktig at tillit til de digitale tjenestene ligger til grunn for utviklingen.

Tallene viser også at det har vært en økning av antall kvinner som har søkt seg til teknologifag. Sammenlignet med i fjor har det vært en økning på 13,7 prosent.

– Dette er bra, vi trenger flere gode realister og teknologer, påpeker Randeberg, og avslutter ved å understreke at teknologi- og realfag har vært med å bygge landet, og spiller en viktig rolle fremover også.

Kommentarer til denne saken