Gå til sidens hovedinnhold

Riktignok lenge til valget – men varsko her

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lest dagens (29:09:2020 ) Moss Avis folkens - papirutgaven ? Der ennå en bauta av en samfunnsdebatant - Gunnar Listerud - har uttalt seg om vanviddet her i byen.

Sitat: "Selfølgelig skulle jernbanen vært bygget langs E6 med en stasjon ved Mosseporten . Det kommer et moderne jernbanespor som kunne vært brukt av tog i en fart på inntil 300 km i timen. Det skulle også hatt mulighet for stopp ved Moss lufthavn Rygge der mesteparten av chartertrafikken til /fra Østlandet burde hatt sin hovedbase. I tilegg skulle det vært mulighet for en stasjon ved sentralsykehuset Østfold, Kalnes før vi på reisen til Sverige passerte en moderne jernbanestasjon et sted mellom Sarpsborg Fredrikstad ." Sitat slutt.

Det er i mange år foreslått - debattert - vurdert og konkludert her i Moss & omegn, angående hvordan og hvor den nye jernbanestasjonen bør ligge. Myra - Verket - langs E6 - m.fl. - eller altså der nede midt inne i Havneområdet.

Så til poenget: De av oss som leser Moss Avis hver eneste dag. Vi som følger med i debatten og sånn sett bryr oss om hva som skjer: Har vi noensinne lest en kronikk, artikkel, leser-innlegg el. redegjørelse der denne vedtatte "Havnestasjonen" blir lovprist..? Alle disse super-skribentene, tungvekterne, "skriftlærde" som har uttalt seg - har NOEN av dem skrevet noe fordelaktig om denne? Kan man peke på èn forståsegpåer - som har ytret seg i positive ordelag om dette uforståelige prosjektet...? Har fellesnevneren noen gang dreid seg om annet enn at "Mossetabben" bør stå som et skrekkeksempel på meningsløs byutvikling?Svaret folkens - er selfølgelig nei!

NEI - fordi- ikke engang politikerne som har vedtatt dette siste urealistiske vedtaket - har vurdert å prøve seg på en el.annen redegjørelse - INGEN!

Ergo er det derfor så ufattelig trist folkens - å konstatere at vi Mossinger må finne oss i at "våre" lokalpolitikere er de eneste her i landet - som mener "at Havnestasjonen er best"! (Sindre M. hittil eneste forklaring på greiene)...

Tenk litt på dette - ALLE andre mener at man har minst tre (3) alternativer som det absolutt er verdt å undersøke videre / utrede. All den tid de tar til fornuft i Fr.Stad og Sarpsborg - stopper opp og tar en time-out - er altså våre politikere - de eneste - som arrogant turer videre - koste hva det koste vil.....!!!

P.S. Riktignok lenge til valget - men varsko her - heretter bør ALLE sette seg inn i hva og hvem man stemmer på her i byen! D.S.

Kommentarer til denne saken