Rødt Moss, kultur og frivillighet

Rødt vil ha fritidsklubber for flere ryggeungdommer, bildet er fra Larkollen.

Rødt vil ha fritidsklubber for flere ryggeungdommer, bildet er fra Larkollen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt Kultur er et fellesgode, men det kommer ikke av seg sjøl. Heldigvis har vi en hærskare av profesjonelle og frivillige som vier livene til kultur her i Nye Moss. For å finne veien videre, må disse få komme til orde.
Derfor er deltakende og inkluderende demokrati sentralt for Rødt Moss. Vi vil ha flere åpne møter, lengre høringsfrister, enklere kommunalt språk. Frivillige, kulturarbeidere og kunstnere skal få godt med tid og sted til å vise oss sin situasjon og sine behov. Da kan politikerne tjene kulturlivet: Med penger. Med gode lokaler og møteplasser. Hva slags lokaler, hva slags prioritering? Det må dialogen vise underveis, men et par ting stikker seg fram allerede:
(i) Trygge kulturarbeidsplasser som monner. Profesjonelle kulturarbeidere er en grunnpillar i det frivillige kulturlivet.
(ii) Fritidsklubber for Rygge-ungdom!
(iii) Billigere kulturskole med flere friplasser og bedre lokaler.
(iv) Alle barn skal ha tilgang på én gratis fritidsaktivitet.
(v) Lavere priser for leie av kommunens lokaler for oppsetninger med lokale aktører.
(vi) Et fornya fokus på å skape kultur sjøl: Flere folk må lære å spille, synge, sy, snekre, flikke SJØL. For å få til det, må vi ha mere praktiske og kreative fag i skolen. Dette haster, for «kulturaktiviteter tar i økende grad form av tidsavgrensede ‘events’.» (Kulturutredningen 2014, s. 81.) Rødt Moss lover å jobbe for at Mosseskolen skal få Norges klokeste hender og mest kreative hjerter!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken