Rødt og BPA, to spørsmål

Av
DEL

BPA-debatten Den 6. oktober skrev utvalgsleder i Helse og Mestring, Remi Sølvberg en kronikk under overskriften «Et klart nei til velferdsprofitørene». Denne gangen var det Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) det skulle handle om. Bakgrunn for saken er at kommunen etter påtrykk fra posisjonen, har foreslått å kommunalisere denne tjenesten, som i dag har vært brukerstyrt.

Etter at denne kronikken kom på trykk, har det vel vært rekord av leserinnlegg i Moss Avis. Side opp og side ned har vært skrevet om BPA-ordningen. Men jeg har ikke lest et eneste innlegg som har forsvart at kommunalisering er en god ide, og ingen som er berørt er enig med Rødts utvalgsleder. For de fleste av oss er det åpenbart at vi vil velge selv hvem som skal være «armer og bein» for oss, og at det er et overgrep mot brukerne å ta fra de den rettigheten.

Vi kjenner Rødts ideologi, hva som er best for brukerne og hva som er mest kostnadseffektiv er underordnet, det viktigste er at det er offentlig drevet. Mangfold i tjenestetilbud skal stigmatiseres, og alle som ikke er kommunalt ansatt skal stemples som «velferdsprofitører». For Rødt så betyr enkeltmenneskets valgmuligheter lite, synd at det ser ut som om resten av posisjonen også er enig i dette.

Et spørsmål til Remi Sølvberg, vil du i dialog med brukerne av BPA karakterisere de som leverer tjenesten som velferdsprofitører? Eller vil du kanskje nyansere språkbruken litt?

Til slutt i nevnte kronikk endrer Sølvberg sitt budskap, fra «et nei til velferdsprofitørene», til «først skal vi ta brukernes ønsker på alvor, og lytte til dem som dette berører», det var jo nye takter (hvor ble det av den bombastiske overskriften?). Tenk posisjonen skal lytte til de det gjelder. Det er jo nytt, det gjorde ikke posisjonen da de sa opp kontrakten med Norlandia. Den gangen var brukerne mer fornøyd med den private løsningen, enn med tilsvarende kommunale løsninger.

Kanskje denne runden er nyttig, kanskje posisjonen innser at også de som er privat ansatt kan levere gode helsetjenester. Og kanskje posisjonen nå vil sette brukerne i sentrum, ikke egen ideologien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.