Rødt støtter lokale NU'ere som har blitt idømt bøter

Alberte Bekkhus får skryt for sitt engasjement.

Alberte Bekkhus får skryt for sitt engasjement. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Debattinnlegg signert Lars Tveiten og Øyvind E Hansen, Rødt

DEL

Debatt Rødt Moss og omegn gir sin fulle støtte til Alberte Bekkhus fra Moss og de andre fra Natur og ungdom som har blitt idømt store bøter av den norske staten for å ha brukt sivil ulydighet som et siste virkemiddel i forsøk på å hindre at Nordic Mining skal få drive gruvedrift og tømme millioner av tonn gruveavfall i Førdefjorden, med uopprettelig skade for mennesker og natur til følge.

I noen tilfeller, når myndighetene verner om virksomhet som påfører mennesker og natur uopprettelig skade, vil det være riktig og ansvarlig å lytte til sin samvittighet, gå imot det myndighetene har bestemt, og sette seg aktivt til motverge, uten tanke for egen ulempe eller fordel. De unge NUernes uselviske innsats for å beskytte Førdefjorden mot de ødeleggende konsekvensene av kortsiktig profittvirksomhet gjennom passiv motstand mot Nordic Minings anleggsmaskiner og politiet, er et slikt tilfelle. Sivil ulydighet kan noen ganger være det eneste ansvarlige.

Det er nok å minne om suffragettene, Gandhi, Carl von Ossietzky, Nelson Mandela og Arne Næss, som alle var avgjørende i kampen for hhv. kvinners stemmerett, frigjøring fra kolonivelde, avvikling av rasistiske styresett, og bevaring av norsk natur. At en ung kvinne fra Moss i dag føyer seg inn i denne stolte tradisjonen, er verdt vår beundring og støtte. Når likevel staten på samfunnets vegne velger å reagere på innsatsen til Alberte og de andre NUerne med bøtelegging, vil vi vise vår solidaritet med dem ved å gi et beløp til kronerullingen for de bøtelagte.

Vi tror og håper mange vil gjøre det samme, og støtter NU i den videre kampen for bevaring av norsk natur for nåværende og framtidige generasjoner!

LES OGSÅ: Alberte (18) fra Moss ble dømt for sivil ulydighet

LES OGSÅ: – Jeg takker Alberte Bekkhus!

LES OGSÅ: Alberte rørt av støtten

LES OGSÅ: Alberte nekter straffskyld etter miljøaksjon

På vegne av Rødt Moss og omegn,

Lars Tveiten, leder

og Øyvind E. Hansen, Rødts medlem av MISA

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.