Russemamma inviterer Kos-ungdommene til fjells

INVITERER: Aina Kaupang inviterer Kos-ungdommene til tur på Hardangervidda. Her er hun med Gaustatoppen i bakgrunnen på mandag.

INVITERER: Aina Kaupang inviterer Kos-ungdommene til tur på Hardangervidda. Her er hun med Gaustatoppen i bakgrunnen på mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aina Kaupang tar til orde for en felles tur til Hardangervidda med russen etter slåsskampene og pågripelsene på Kos denne uka.

DEL

Hun er mor til en av ungdommene som har vært på Kos denne uka. Hun inviterer ungdommen med seg til Hardangervidda for å snu på det hun kaller en trend.

Les også: Ungdommer fra Moss skal ha vært midt i dramaet på Kos

– Jeg vil invitere russ (og foreldre) til en tur på Hardangervidda 2019. Gjerne en nasjonal invitasjon. Drit i Kos og territoriale kamper. Flere foreldre ønsker å ha med barna, og noen av russ 2019 har sagt ja (mye mulig for å jatte, men vi tar dem på ordet). Vi må endre trenden, skriver hun i en e-post til Moss Avis.

På telefon utdyper hun:

– Det hadde vært veldig moro om vi hadde fått det til. Jeg er gjerne reiseleder. Jeg har ruta i hodet for å si det sånn.

Hun trekker frem at ungdommen på Hardangervidda vil lære seg å mestre terreng og hjelpe hverandre.

«Så vet jeg at dere Kosungdommer har det i dere også, og at mange av dere passet hverandre når erfaringene ble som hardest.» skriver hun i et innlegg på sin Facebook-side.

Innlegget avslutter hun slik:

«På vidda er russeterretorie eller stedstilhøringhet visket ut. Vi er mennesker, og vi må være der for hverandre. Vi må lære av hverandre, ikke forsvare vår egen kunnskap, sannhet eller stedstilhørighet. Så neste år folkens... velkommen, jeg gleder meg til godt selskap.»

Artikkeltags