Om skoleelever og slåssing på Kos

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattDa er det bare å slå fast det blir ingen kos på Kos, det blir slåsskamp. Politiet er blitt mer obs på å hindre at russen må slåss her hjemme så de fremadstormende samfunnsstøttene i rødt og blått tar en snartur til Kos i stedet for, ja for å slåss, avtalt på forhånd, buss mot buss. Jeg vil tro at disse 18-åringene har foreldre og at disse bryr seg om hva avkommet driver med, men det er liksom blitt slik at russen er en sekt som tror på gjengjeldelse i stedet for respekt. Foreldrene har ingen påvirkning. Nå finnes det unntak, en forelder inviterte til fjelltur for å få dem til å tenke på noe annet.

Hva er russetiden blitt?

 Russ betyr buss og uten buss er du ingen virkelig russ. Det viktigste når du har begynt på videregående, ja egentlig lenge før, er å bli med på en buss. Finnes det ikke buss i landet leies det en fra England, penger er absolutt ingen hindring, det leies til og med vrak som ikke passerer noen kontroll. Man er jo russ og tør å ta sjanser. Det mest interessante for de som ikke har begynt på videregående enda det er å rulle med russen, så buss med russ fenger og russ med buss ruler.

Russen bruker mye tid og penger på buss for å gjøre hva, ja det kan man lure på. Det som presenteres i det såkalte russetoget er vel ganske tynt. Det som foreldre og andre interesserte får oppleve er høy musikk og spruting av et eller annet, russen har det kjempegøy. Men det er vel slik at med litt innabords blir vi som barn igjen.

Avtalte slåsskamper og bruk av vold

Nå er det ikke bare russen som avtaler slåsskamper. Det gjør ungdomsskoleelever (jenter og gutter) og fotball pøbler i flere av Norges byer.

Nylig kunne vi lese om lærere som blir utsatt for vold. Det skalles, bites og slås i tillegg til at flere er utsatt for nett sjikane. Det er grunn til å spørre, hvor er foreldrene eller er det meningen at skolen skal være en oppdrager anstalt.

Nå må det også tillegges at alt er ikke bare elendighet. Etter flere år som eksamensvakt på Kirkeparken har jeg opplevd både flittige og positive elever så hvorfor. Det er noe som skjer med psyken til noen unge, de går helt enkelt fra sans og samling når massene kaller. Nå vet jeg ikke om forbud heller er veien å gå, det må da i tilfelle bli 20 års grense for å bære mobiltelefon, nei det blir for dumt det er jo vår utlagte hjerne.

Jeg vet rett og slett ikke.

LES OGSÅ:

Russemamma inviterer Kos-ungdommene til fjells 

Ungdommer fra Moss skal ha vært midt i dramaet på Kos 

Om fenomenet russetid og eksamen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags