Gå til sidens hovedinnhold

RV 19 – hvorfor ønsker AP å beholde Alternativ 1 i den videre planprosessen?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi viser til Shakeel Rehmans innlegg i MA 17.12.19 der han skriver at det er uaktuelt med en R19 i åpen veiløsning gjennom Rygge, men at han ikke vil "anbefale at kommunen allerede nå begynner å sile ut blant alternativene. Det er verken kommunestyret eller ordfører sin oppgave og ansvar å sile ute noen alternativer på dette stadiet i prosessen." Arbeiderpartiet har tidligere i denne prosessen fremstått som uklare mht. om de vil ha ut Alternativ 1 av planprosessen. På kommunestyremøtet den 11. desember var det derfor svært befriende å høre Thomas Colin Archer skjære gjennom og si at det ikke var aktuelt med noen "fordømrade vei" gjennom kulturlandskapet i Rygge". Det var tydelig at AP ikke var helt på linje her, men etter et gruppemøte landet et samlet AP på at de var med på å vedta at RV 19 ikke skal gå i dagen sørover mot Feste og gjennom Ryggelandskapet. So far, so good!

Dagens innlegg fra Rehman får oss til å stille spørsmål om hvorfor AP ønsker at SVV skal få arbeidsro til å fortsette å utrede Alternativ 1. Hvorfor skal SVV få anledning til å bruke tid og penger på å utrede et alternativ som under enhver omstendighet er uaktuelt? Det er muligens korrekt at kommunen ikke kan instruere SVV om å fjerne Alternativ 1, men de kan da oppfordre dem på det sterkeste til å ta det ut! Rehmans innlegg i dag gjør jo det motsatte! Han sier rett ut at AP synes det er helt greit at SVV fortsetter å utredet Alternativ 1. Det fremstår som et paradoks.

Heldigvis er det andre partier som er langt tydeligere overfor både SVV og SD og jobber for å få fjernet Alternativ 1 fra prosessen nå. Vårt juleønske er at AP, som det ledende partiet i Nye Moss, kunne være med i denne prosessen. Dersom et samlet kommunestyre med AP i spissen aktivt jobber for å få Alternativ 1 ut av videre utredninger, og således vil kunne spare Norge for betydelige kostnader med å utrede et uaktuelt alternativ, er det grunn til å håpe at både Samferdselsdepartementet og Jon Georg Dale vil lytte til dette.

Kommentarer til denne saken