– Vi må sette makt bak kravene

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

RV19-debattenOrdfører Hanne Tollerud har en kronikk i Moss Avis (nettavisa) 3. april: «Vi skal løse trafikkutfordringene», som jeg ønsker å knytte noen kommentarer til.

Jeg tviler ikke på at ordføreren Tollerud egentlig skulle ØNSKE at det fantes en løsning på Riksvei 19, men sterke ønsker endrer nok ikke på Bane Nor og Statens Vegvesens planer.

Dersom vi virkelig vil ha en løsning på Riksvei 19 må bystyret være villig til å sette makt bak kravene.

Og, det finnes en utvei som bystyrets ikke har prøvd: Bystyrets kan vedta at vi skal ha en løsning på jernbanen gjennom byen, som INKLUDERER en løsning på Riksvei 19!

Vi kan kreve at Bane Nor og Statens Vegvesen skal gå sammen om å utrede en annen jernbanetrase som gjør det mulig å finne er krysningspunkt for Riksvei 19, og at disse to store samferdselsprosjektene utføreres samtidig! (Sannsynligvis innafor den kostnadsramme som Stortinget har vedtatt for jernbanetraseen).

Statsråd Solvik Olsen har flere ganger sagt at han ikke vil overstyre lokalpolitiske vedtak, men han har også gjentatt like mange ganger at han er åpen for å få utredet andre jernbanetraseer dersom bystyrets flertall ber om det. Som lokalpolitikere bør vi gripe denne muligheten og ta statsrådens utsagn på alvor!

Det holder ikke lengre å dekke seg bak at «bystyret har bestemt» eller «vi ønsker ingen omkamp».

Bane Nor har ikke spilt med åpne kort, men har hele tiden gitt uttrykk for at arbeidet med ny jernbanetrase og med å bli kvitt riksvei 19 gjennom byen, kunne løses samtidig.

Nå vet vi at dette ikke lar seg gjøre og vi bør «rykke tilbake til start».

Situasjonen er ekstraordinær og det krever ekstraordinære metoder og vedtak.

Det er kun Bane Nor som har egeninteresse av at jernbanestasjonen skal ligge ved i havneområdet (utbygging av Barcode i Værla), for alle oss andre burde hensynet til byens store trafikkproblem med Riksvei 19 og den belastningen den påføres innbyggere, gå foran.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags