Gå til sidens hovedinnhold

Rygge sier nei til plassering av ferjeleie på Revlingen eller Feste

Artikkelen er over 1 år gammel

Da det aller siste møte i Rygge kommunestyre gikk av stabelen torsdag.

Finn Erik Blakstad fra Venstre ba om at plassering av ferjeleie ved Revlingen eller feste måtte stå på sakslista, men møtte motstand fra både rådmannen og ordføreren.

- Jeg spurte både da møteinnkallingen kom og før saksmøtet om å sette ny riksvei 19 og vegvesenets forslag til plassering av ny ferjekai på sakslista. men fikk nei. Jeg tok opp temaet en gang til under møtet i kommunestyret, og da ønsket over en tredjedel av møtedeltakerne dette. Dermed kunne vi stemme over saken, sier Blakstad.

Rygge kommunestyre vedtok enstemmig forslaget fra varaordfører Finn Erik Blakstad:

«Rygge kommunestyre er kjent med at Statens vegvesen nå utreder ulike alternativer for fremtidig plassering av fergeleie og Riksvei 19 (vei til fergeleie). Rygge kommunestyre tar avstand fra enhver Riksvei 19 i dagen langs fjorden sydover og gjennom Rygges kulturlandskap. Kommunestyre tar også avstand fra eventuell plassering av Fergeleiet på Revlingen eller Feste. Kulturlandskapet i Rygge må respekteres og verdsettes som en viktig nasjonal verdi. Vår viktigste kulturarv må ikke ofres. Verdien av vårt landskap er høyere enn kostnaden med en tunnel.»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.